Slottskonge kjøper seg opp i Bordeaux

Slottskonge kjøper seg opp i Bordeaux

Bernard Magrez vil sende mer søtvin østover.

Benard Magrez er en av Bordeauxs største innen vinhandel. Tidligere i år la Magrez ytterligere to Bordeaux-slott til porteføljen: Château Moulin d’Ulysse i Listrac-Medoc og Château Malleprat i Pessac Léognan, og nå har han ifølge Winespectator lagt enda et til listen.

Denne gangen dreier det seg om 1. cru-slottet Clos Haut-Peyraguey i Sauternes, som har vært i familien Paulys eie siden 1914. Slottet produserer 28.000 flasker i året, og er berømt for sine søte viner. Magrez’ mål med kjøpet skal være å skaffe nok søtvin til å møte den voksende etterspørselen i Kina og Japan.

LES OGSÅ: Kinesisk casinokonge kjøper fransk stolthet

76-år gamle Magrez eier i dag flere enn 40 vinprodusenter i den vinproduserende delen av verden. 22 av dem ligger i Boredeaux, mens andre ligger i Languedoc-Roussillon, Spania, Portugal, Marokko, Napa Valley, Chile, Argentina, Uruguay og Japan.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen