Endelig vin på supern

For første gang kan norske dagligvarebutikker selge en vin med naturlig alkoholinnhold. Vinimportøren Strag har funnet fram til en høykvalitets lett musserende italiensk søt hvitvin med et naturlig alkoholinnhold på 4,5 volumprosent.
Redaksjonen
28 Oktober 2003 - 11:51

- Strevi Moscato d'Asti er en vin av høyeste kvalitet fra Piemonte i Italia. Etter lang leting fant vi denne meget gode vinen hos en stor og anerkjent vinprodusent, sier en stolt Arve Røys Stranden i Strag-gruppen.

Vinen vil i første omgang være i salg i Ultra-butikkene. På Vinmonopolet er søte hvite viner fra Asti-regionen i Italia sterkt etterspurte med et årlig salg på godt over 100.000 flasker. Moscato d'Asti ble DOCG-område i 1993.

Godt til det søte
- Strevi Moscato d'Asti passer godt til både kos, aperitif, jordbær og til kaker/desserter. Kvalitetsstempelet DOCG er en betegnelse for Italias høyeste vinkvalitet og garanterer deg en stor nytelse, fremholder vinimportør Stranden i en pressemelding.

Vinhuset Vigne Regali produserer ca 1 million flasker vin fra Piemonte i nord-Italia. Vigne Regali ble kjøpt opp i 1979 av brødrene John og Harry Mariani, eierne av det amerikanske vinimportfirmaet Banfi Vintners.

Bare nesten pioner
Det skal legges til at Smart Club for et drøyt halvår tilbake startet salg av Arione Moscato d'Asti for ca kroner 85-90. Denne vinen finnes også i enkelte Meny-butikker

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet
Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet

Denne ukens søndagsmiddag står det respekt av. Kalvekjøtt er noe av det lekreste i sitt slag, og når det flamberes i cognac, blir det ekstra stor stas.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok
Ukens drink

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok

Men drinken må du altså på Himkok for å smake. Vel verd turen. Selv kan du eksperimentere med utgangspunkt i oppskriften på en mer klassisk Old Fashioned, takket være tips fra Himkok.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Innom taxfreebutikken? Fyll opp barskapet med dette
+
Tester

Innom taxfreebutikken? Fyll opp barskapet med dette

Det er nemlig de sterkeste flaskene som er de mest interessante blant taxfree-nyhetene. Med et par unntak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet
Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet

Denne ukens søndagsmiddag står det respekt av. Kalvekjøtt er noe av det lekreste i sitt slag, og når det flamberes i cognac, blir det ekstra stor stas.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge et paradis for luksus til lavpris

Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør fredagen fantastisk med en beefsandwich
Dagens rett

Gjør fredagen fantastisk med en beefsandwich

Til denne amerikanske klassikeren kan du fint bruke roastbiff fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok
Ukens drink

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok

Men drinken må du altså på Himkok for å smake. Vel verd turen. Selv kan du eksperimentere med utgangspunkt i oppskriften på en mer klassisk Old Fashioned, takket være tips fra Himkok.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her