Endelig vin på supern

For første gang kan norske dagligvarebutikker selge en vin med naturlig alkoholinnhold. Vinimportøren Strag har funnet fram til en høykvalitets lett musserende italiensk søt hvitvin med et naturlig alkoholinnhold på 4,5 volumprosent.
Redaksjonen
28 Oktober 2003 - 10:51

- Strevi Moscato d'Asti er en vin av høyeste kvalitet fra Piemonte i Italia. Etter lang leting fant vi denne meget gode vinen hos en stor og anerkjent vinprodusent, sier en stolt Arve Røys Stranden i Strag-gruppen.

Vinen vil i første omgang være i salg i Ultra-butikkene. På Vinmonopolet er søte hvite viner fra Asti-regionen i Italia sterkt etterspurte med et årlig salg på godt over 100.000 flasker. Moscato d'Asti ble DOCG-område i 1993.

Godt til det søte
- Strevi Moscato d'Asti passer godt til både kos, aperitif, jordbær og til kaker/desserter. Kvalitetsstempelet DOCG er en betegnelse for Italias høyeste vinkvalitet og garanterer deg en stor nytelse, fremholder vinimportør Stranden i en pressemelding.

Vinhuset Vigne Regali produserer ca 1 million flasker vin fra Piemonte i nord-Italia. Vigne Regali ble kjøpt opp i 1979 av brødrene John og Harry Mariani, eierne av det amerikanske vinimportfirmaet Banfi Vintners.

Bare nesten pioner
Det skal legges til at Smart Club for et drøyt halvår tilbake startet salg av Arione Moscato d'Asti for ca kroner 85-90. Denne vinen finnes også i enkelte Meny-butikker

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her