Endelig vin på supern

For første gang kan norske dagligvarebutikker selge en vin med naturlig alkoholinnhold. Vinimportøren Strag har funnet fram til en høykvalitets lett musserende italiensk søt hvitvin med et naturlig alkoholinnhold på 4,5 volumprosent.

- Strevi Moscato d'Asti er en vin av høyeste kvalitet fra Piemonte i Italia. Etter lang leting fant vi denne meget gode vinen hos en stor og anerkjent vinprodusent, sier en stolt Arve Røys Stranden i Strag-gruppen.

Vinen vil i første omgang være i salg i Ultra-butikkene. På Vinmonopolet er søte hvite viner fra Asti-regionen i Italia sterkt etterspurte med et årlig salg på godt over 100.000 flasker. Moscato d'Asti ble DOCG-område i 1993.

Godt til det søte
- Strevi Moscato d'Asti passer godt til både kos, aperitif, jordbær og til kaker/desserter. Kvalitetsstempelet DOCG er en betegnelse for Italias høyeste vinkvalitet og garanterer deg en stor nytelse, fremholder vinimportør Stranden i en pressemelding.

Vinhuset Vigne Regali produserer ca 1 million flasker vin fra Piemonte i nord-Italia. Vigne Regali ble kjøpt opp i 1979 av brødrene John og Harry Mariani, eierne av det amerikanske vinimportfirmaet Banfi Vintners.

Bare nesten pioner
Det skal legges til at Smart Club for et drøyt halvår tilbake startet salg av Arione Moscato d'Asti for ca kroner 85-90. Denne vinen finnes også i enkelte Meny-butikker

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen