Engelstad og Stenberg & Blom fusjonerer

Solera blir det nye eierselskapet som inkluderer Engelstad, Stenberg & Blom, Best Cellars og Cuveco, som blir eiet med 1/3 av Britt og Einar Engelstad, Torsten Tvenge samt Gunnar Stenberg og Blom familien.
Redaksjonen
11 Juni 2002 - 01:00

Einar A. Engelstad AS, Stenberg & Blom AS, Best Cellars AS og Cuveco AS etablerer holdingselskapet Solera. Formålet er å samarbeide om utvikling av støttetjenester og skape en eierstruktur som har tilstrekkelig finansiell løfteevne. I markedet fortsetter den harde konkurransen mellom selskapene.

- Stenberg & Blom er vår største konkurrent, og vi ser fram til en skjerpet konkurranse videre. Vi har imidlertid diskutert muligheten for å samarbeide på områder hvor vi som uavhengige selskaper har felles interesser. Spesielt når det gjelder distribusjon hvor vi samlet når kritisk masse og høster stordriftsfordeler. Resultatet ble holdingselskapet Solera", sier Britt Engelstad, daglig leder i Einar A. Engelstad AS.

Holdingselskapet får en eierstruktur der Einar A. Engelstad AS, Stenberg & Blom AS og Torstein Tvenge eier en tredjedel hver. Solera vil eie 100 prosent av aksjene av aksjene i fire uavhengige selskaper: Einar A. Engelstad AS, Stenberg & Blom AS, Best Cellars AS og logistikk- og serviceselskapet Cuveco AS. Foruten å levere logistikk og service til de øvrige tre selskapene i Solera, vil Cuveco AS også tilby sine tjenester til andre importører i bransjen, og dermed utfordre selskaper som Vectura og VSD.

- Solera gir muligheten til å utvikle strukturer rundt selskapene som vi hver for oss ikke har løfteevne til. Jeg tenker da spesielt på logistikk og distribusjon. Som en del av holdingselskapet Solera kan Stenberg & Blom opptre som en selvstendig enhet i et nettverk med stordriftsfordeler og finansiell løfteevne. Det skaper trygghet for vår fremtid som kraftfulle enkeltselskaper, sier Fredrik Blom, daglig leder i Stenberg & Blom AS.

Selskapene i holdinggruppen vil samarbeide om utvikling av distribusjon, logistikk, IT-støtte og backoffice-funksjoner. Cuveco AS blir en sentral medspiller på logistikkområdet. Målsetningen er å oppnå kritisk masse og stordriftsfordeler innenfor områder hvor selskapene er små i internasjonal sammenheng. Dette skal gjøre hvert enkelt selskap konkurransedyktig i en bransje som internasjonalt konsolideres mot stadig større enheter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her