Engø Gård satser på nye krefter

Engø Gård satser på nye krefter

Hotellrestauranten på Tjøme henter inn internasjonalt lag.
03 April 2013 - 14:40

Engø Gård på Tjøme i Vestfold er medlem av De Historiske Hotell & Spisesteder, og har også fått plass i Relais Gourmands og Relais & Chateaux. Nå har hotellet hentet inn nye krefter til restauranten.

– Den nye staben er ung og dedikert. Hver og en har en pasjon for mat og for fine-dining man skal lete lenge etter, og vil stå i spissen for en videreutvikling og en videreføring av den kjente Engø-kvaliteten, sier salgs- og markedssjef Beate Marthinsen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Her er de nye kokkelandslagene

Dette er det nye kjøkkenteamet:

Kjøkkensjef Jonas Nåvik kommer direkte fra jobben som førstekokk hos Color Lines Manhattan og Cosmopolitan. Han har også hevet hyre hos blant andre Alinea i Chicago, som i 2010 ble rangert med hele tre stjerner i Michelin Guide.

Souschef Alexander Nussbaum er tyskfødt og har erfaring fra flere europeiske fine dining-konsepter, deriblant Michelin-restauranten Schloss Loersfeld i Kerpen, Tyskland. Han har også tidligere vært kjøkkensjef ved Engø Gård.

Kokk Kyle Bentley fra USA har en bachelor-grad i «Culinary Arts & Science» fra University of Cincinnati. Han har erfaring fra blant andre Alinea Restaurant, Uchiko Restaurant, Elegantly Danger og The Cincinnatian Hotel.

Kokk Hristo Nikolov fra Bulgaria kommer rett fra stillingen som kokk ved Geir Skeies Brygga 11 i Sandefjord.

Frokostkokk Jeanne Winifred fra Nederland kommer fra stillingen som kokk på Hvasser Gjestehus.

Kokk Sivert Øverli har arbeidet på Dr. Holms og nå sist som kokk ved Geir Skeies Brygga 11.

Kokk Christian Johnsen kommer fra stillingen som lærling hos To Rom og Kjøkken i Trondheim.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Top500bars: Himkok er fortsatt på alles lepper

Med Himkoks 6. plass på Top500bars-listen og Svanen som har hoppet fram til 88. plass, er Norge fortsatt veldig godt representert i verdens barelite.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her