De nye kokkelandslagene

De nye kokkelandslagene

Her er de nye kokkene i hvitt - og litt rødt og blått.
14 Mars 2013 - 15:54

De nye kokkelandslagene ble presentert på NKLs landsmøte i Haugesund sist helg. Mange av kokkene har valgt å ta en ny periode, og det er bare få endringer i lagoppsettet fra de lagene som deltok i OL i Erfurt høsten 2012.

Jostein Medhus blir ny manager for begge lagene og skal bidra til at lagene jobber tettere sammen, skriver nkl.no.

- Jeg er veldig fornøyd med laget. Det er et veldig komplett – en fin blanding av unge kokker, et par nye og mange som har vært med før, sier Medhus.

Tidligere manager for juniorlandslaget, Geir Magnus Svae, går over i en ny stilling som konsernkjøkkensjef hos Bølgen & Moi.

Karl Erik Pallesen, Espen Aunaas, Christopher W. Davidsen og Morten Sjøvik har gitt seg, det samme har konditor Annemari Erlbeck. Øyvind B. Dalelv tar steget fra junior- til seniorlandslaget, mens konditor Kaja Sofie Plessl Holli er nykommer.

Martin Sveian blir ny kaptein på juniorlandslaget etter Kim-Håvard Larsen.

LES OGSÅ: Nordiske landslag velger norsk porselen

Det nye kokkelandslaget:
Manager: Jostein Medhus.
Kokker: Adam S. Bjerck, Alexander Berg, Arnt Skjerve, Eirik Thomsen, Eline Gulbrandsen, Elise Liland, Halvar Ellingsen, Jan Robin Ektvedt, Miriam Østvik Jenssen, Morten Rathe, Øyvind B. Dalelv.
Konditor: Kaja Sofie Plessl Holli

Det nye juniorkokkelandslaget:
Manager: Jostein Medhus.
Kaptein: Martin Sveian.
Kokker: Christer Rødseth, Mads Ueland, Mario Prinz.
Konditor: Mary-Ann Skjeie
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her