Oppskrifter
Er du god til å pille reker?

Er du god til å pille reker?

Da bør du prøve deg i det uoffisielle NM i rekepilling som finner sted på Aker Brygge i Oslo 29. og 30. juli.
Redaksjonen
26 Juli 2016 - 11:37

Det er sågar to muligheter for å bli norgesmester. Både fredag 29. og lørdag 30. juli er det finaler. Og i denne konkurransen er det ingen nedre eller øvre aldersgrense. Med andre ord kan hele familien delta.

Les hvordan det gikk i NM-et i 2014 

For å ha vinnersjanse lønner det seg å være nøyaktig, for det er både det og hurtighet som belønnes.

På fredag starter de innledende kvalifiseringsrundene kl 16. I hver runde konkurrerer fem om å gå videre til finalen som finner sted kl 19. På lørdag er tidene kl 14 for første runde og 17 for finalen.

I begge finalene er premiene henholdsvis 5, 3 og 2 kilo reker med tilbehør. De som vinner har dermed sikret menyen for helgen.

Påmelding skjer til atle@oslovin.no eller henvendelse til marinakontoret på Aker Brygge Marina. Det er ellers bare å møte opp litt før første kvalifiseringsrunde.

NM i rekepilling er et samarbeid mellom Aker Brygge Marina, Apéritif og Mills Majones.

Konkurranseregler:

22 reker skal pilles på kortest mulig tid.

Det er deltakernes ansvar å kontrollere at de har akkurat 22 reker og melde fra om eventuelt skadete reker før pilling.

Tilleggstid gis for:

1 sekund pr reke som har skallrester, følehår rogn eller annet rusk på seg.

5 sekunder pr reke for skadete reker, dvs reker som er delt i to eller flere deler, eller som såvidt henger sammen.

10 sekunder pr reke som ligger blant skallet eller på annen måte ikke presenteres.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her