Erkebritiske Pimm's på Polet

Etter påtrykk fra flere norske finanskjendiser lanserer Diageo den klassiske drikken Pimm's No.1 i Norge.
Redaksjonen
08 Mai 2007 - 14:54

- Stadig flere har bedt oss ta inn partier med denne drinken som de frem til nå har måttet dra utenfor Norges grenser for å fa tak i, forteller Kristian Hvilen, informasjonsansvarlig i Diageo Norway.

- Pimm's No1. er viden kjent for sin forfriskende smak og nyter en høy posisjon i sofistikerte kretser verden over, sier Hvilen.

Erkebritisk
Pimm's er en viktig del av moderne engelsk kultur og er spesielt populær i Sør-England. Britene ser på Pimm's som en sommerdrikk til piknik, hagefester og på puben.

Pimm's er også et nøkkelelement på erkebritiske sportsarrangementer som Ascot, Royal Regatta og Wimbeldon. Bare under Wimbledon alene
går det årlig med over 80 000 Pimm's drinker!

Fra østersbar
Pimm's oppsto i en østersbar i London i 1840. Kundene savnet noe passende å drikke til sjømaten, og innehaveren av østersbaren, James Pimm, utviklet en ginbasert drink som han kalte "Pimm's No.1 Cup".

Den gang ble Pimm's servert i ølkrus til en kresen kundemasse, og ble raskt et alternativ til andre, sterkere drikker. Ryktene spredte seg raskt og forretningsfolk fra hele London kom til østersbaren for å drikke Pimm's No.1 Cup.

Soldatens følgesvenn
Etter James Pimms død i 1866, ble restaurantkjeden hans og den hemmelige Pimm's-oppskriften solgt til entreprenøren Horatio Davies. Han begynte å selge drikken også på andre serveringssteder over hele England. Etter hvert startet han også eksport av drikken, først og fremst ved å forsyne engelske soldater
verden over. Pimm's er nå tilgjengelig i 70 land.

Hemmelig oppskrift
Ryktene forteller at Pimm's er laget av tørr gin, likør, fruktjuice og krydder, men oppskriften er hemmelig.

Den er det bare seks personer i hele verden som kjenner. Det man med sikkerhet kan si, er at Pimm's har farge som mørk te med skjær av rødt, og at den har en myk smak av krydder og sitrus.

Slik serverer man Pimm's No. 1 Cup:
1/4 Pimm's
3/4 Sprite, 7-up eller lemonade
Raust med isbiter!
Toppes med appelsin, agurkskiver, samt mynteblader og serveres i en stor mugge.
Produktinformasjon
Volum: 70 cl
Alkohol: 25 %.
VP. nr: 752201
Pris: 224,90
Utvalg: Bestillingsutvalget
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her