Etablerer etikkgruppe

I forrige uke hadde VBF årsmøte. Pål Atle Skjervengen ble gjenvalgt som styreleder. Styret skal dessuten sette ned en etikkgruppe.
Redaksjonen
04 Juni 2007 - 03:51

Skjervengen ble gjenvalgt for to nye år. Noe av det første han må gi seg i kast med er å sette ned en arbeidsgruppe. Denne gruppen skal jobbe med etiske problemstillinger og korrupsjon.
 
Må være proffe
- Dette er jo en bransje der det er naturlig å ta med folk ut i motsetning til i mange andre bransjer. Det er viktig å være profesjonell i så henseende, sier generalsekretær Ingunn Jordheim til DN.no Vinguiden.
 
Skjerpet
Lovverket er skjerpet, blant annet i straffeloven og i skattelovgivningen når det gjelder disse forholdene. Det gruppen skal gjøre er å finne risikoer som er knyttet til lover og bransjen. Gruppen skal også foreslå tiltak som reduserer risikoen for at noe galt skjer.
 
Et skritt videre
- I fjor arbeidet vi mye med forholdet mellom Vinmonopolet og våre medlemmer på disse områdene. Nå er det naturlig å gå et skritt videre, sier Jordheim.
 
Det nye styret
Det nye styret består av Pål Atle Skjervengen (Fondberg). Han ble gjenvalgt for to nye år. Vara for Skjervengen er Morten Espe i Robert Prizelius. Også Knut Aanonsen fra Gaia Wine & Spirits og Simon Rix (Diageo) ble gjenvalgt for to nye år. Petter Wulff i Eurowine gikk ut av styret og ble erstattet av Knut Roar Wiik fra United Wineries. Jan Oluf Skarpnes (Arcus), Stefan Nordberg (Altia), Lars Rønning (Engelstad Vin & Brennevin) og Kathrine Amundsen (V&S Norway) har fortsatt ett år igjen i styret før de kommer på valg.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her