Etablerer etikkgruppe

I forrige uke hadde VBF årsmøte. Pål Atle Skjervengen ble gjenvalgt som styreleder. Styret skal dessuten sette ned en etikkgruppe.

Skjervengen ble gjenvalgt for to nye år. Noe av det første han må gi seg i kast med er å sette ned en arbeidsgruppe. Denne gruppen skal jobbe med etiske problemstillinger og korrupsjon.
 
Må være proffe
- Dette er jo en bransje der det er naturlig å ta med folk ut i motsetning til i mange andre bransjer. Det er viktig å være profesjonell i så henseende, sier generalsekretær Ingunn Jordheim til DN.no Vinguiden.
 
Skjerpet
Lovverket er skjerpet, blant annet i straffeloven og i skattelovgivningen når det gjelder disse forholdene. Det gruppen skal gjøre er å finne risikoer som er knyttet til lover og bransjen. Gruppen skal også foreslå tiltak som reduserer risikoen for at noe galt skjer.
 
Et skritt videre
- I fjor arbeidet vi mye med forholdet mellom Vinmonopolet og våre medlemmer på disse områdene. Nå er det naturlig å gå et skritt videre, sier Jordheim.
 
Det nye styret
Det nye styret består av Pål Atle Skjervengen (Fondberg). Han ble gjenvalgt for to nye år. Vara for Skjervengen er Morten Espe i Robert Prizelius. Også Knut Aanonsen fra Gaia Wine & Spirits og Simon Rix (Diageo) ble gjenvalgt for to nye år. Petter Wulff i Eurowine gikk ut av styret og ble erstattet av Knut Roar Wiik fra United Wineries. Jan Oluf Skarpnes (Arcus), Stefan Nordberg (Altia), Lars Rønning (Engelstad Vin & Brennevin) og Kathrine Amundsen (V&S Norway) har fortsatt ett år igjen i styret før de kommer på valg.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen