Etablerer etikkgruppe

I forrige uke hadde VBF årsmøte. Pål Atle Skjervengen ble gjenvalgt som styreleder. Styret skal dessuten sette ned en etikkgruppe.
Redaksjonen
04 Juni 2007 - 02:51

Skjervengen ble gjenvalgt for to nye år. Noe av det første han må gi seg i kast med er å sette ned en arbeidsgruppe. Denne gruppen skal jobbe med etiske problemstillinger og korrupsjon.
 
Må være proffe
- Dette er jo en bransje der det er naturlig å ta med folk ut i motsetning til i mange andre bransjer. Det er viktig å være profesjonell i så henseende, sier generalsekretær Ingunn Jordheim til DN.no Vinguiden.
 
Skjerpet
Lovverket er skjerpet, blant annet i straffeloven og i skattelovgivningen når det gjelder disse forholdene. Det gruppen skal gjøre er å finne risikoer som er knyttet til lover og bransjen. Gruppen skal også foreslå tiltak som reduserer risikoen for at noe galt skjer.
 
Et skritt videre
- I fjor arbeidet vi mye med forholdet mellom Vinmonopolet og våre medlemmer på disse områdene. Nå er det naturlig å gå et skritt videre, sier Jordheim.
 
Det nye styret
Det nye styret består av Pål Atle Skjervengen (Fondberg). Han ble gjenvalgt for to nye år. Vara for Skjervengen er Morten Espe i Robert Prizelius. Også Knut Aanonsen fra Gaia Wine & Spirits og Simon Rix (Diageo) ble gjenvalgt for to nye år. Petter Wulff i Eurowine gikk ut av styret og ble erstattet av Knut Roar Wiik fra United Wineries. Jan Oluf Skarpnes (Arcus), Stefan Nordberg (Altia), Lars Rønning (Engelstad Vin & Brennevin) og Kathrine Amundsen (V&S Norway) har fortsatt ett år igjen i styret før de kommer på valg.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her