Ett år igjen med Master-studier

Sebastian Bredal kan bli Norges tredje Master of Wine. Nå går han i gang med selve masteroppgaven.

Samtidig med at Mai Tjemsland kan titulere seg som Norges Master of Wine nummer to, bestod Sebastian Bredal den praktiske oppgaven  som omfatter blindsmakingen. Bredal har ellers hatt en veldig rask progresjon i masterstudiet. Han startet først i 2007 og gjorde seg ferdig med teorien på første forsøk.

Det vanlige er faktisk å bruke sju år på studiet.

- Jeg ble frarådet av instituttet å ta både den praktiske eksamenen og masteroppgaven samtidig, forklarer han.

Det var nok fornuftig for parallelt har han startet egen bedrift, vinimportørfirmaet Symposium Wines, og ikke minst blitt pappa! - Fleksibilitet i familien har vært tingen, noe jeg er evig takknemlig for, sier han.

Bredal skal skrive om hva er det som får kunder til å velge som de gjør på Vinmonopolet.
Og han er veldig innstilt på å bestå med masteroppgaven neste år. - 20 timer i uka og minst 100.000 i året er en stor investering, så jo raskere du blir ferdig, jo "billigere" blir det, forklarer han.

Bredal har gode råd til de som sysler med tanker om å prøve. - Jeg spurte med selv om hvorfor det er så mange som ikke lykkes. Jeg er jo ikke spesiell på noen måte, men veldig dedikert. Derfor tror jeg at det er manglende fokus som gjør at så mange gir opp. De tror at det kan løses med et minimum av tidsforbruk, men det er ikke mulig, sier han og fortsetter:

- Jeg har brukt en tredel av tiden på å planlegge studiet. Excel er fantastisk i så måte. Riktignok er det mange veier til målet, men det tar gjerne et par-tre år før man knekker koden. Og mange tar egne kurs for rett og slett å lære hvordan britisk akademia fungerer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen