Etterlengtet veiviser

Spis her er boken den matglade som skal feriere i Norge i sommer bør ta med seg, for her finnes en evaluering av de restaurantene som er verdt å besøke. Kanskje gir den deg som ikke har bestemt feriemålet ennå lyst til å utforske landets gastronomiske tilbud?

For den som skal tilbringe ferien i Norge er restaurantguiden Spis her en nødvendig følgesvenn og veiviser til den gode maten. Her er i alt 330 spisesteder over det ganske land testet og evaluert. Fra Mandal i sør til Svalbard i nord. Og du som har trodd at det bare er i de store byene at det finnes restauranter som serverer god mat, får anledning til å revurdere denne holdningen.

Vel finnes det flere steder enn de som er besøkt av de 20 testerne engasjert av Fagforum for mat og drikke som står bak dette prosjektet. Men det er på den ene siden restauranter i stjerneklassen, som har nok kjennskap allerede, og på den andre siden etniske restauranter da guiden kun omfatter de som satser på norsk mat.

Alle serveringsstedene er vurdert på en skala fra 1 til 10 for atmosfære, mat, drikke, service og verdi for pengene, hvilket ender opp i en totalskår. Bakenfor dette ligger et fyldig skjema med mange underpunkter som testerne har måttet fylle ut. Selvsagt blir en slik vurdering alltid avhengig av både testernes og restaurantens ansattes dagsform, men som et utgangspunkt for valg av spisested når du er i en by, fungerer guiden utmerket. Videre inneholder den alle praktiske opplysninger om den enkelte restaurant som beliggenhet, åpningstider, teleforn/epost, kredittkort og hvorvidt den har et tilbud til barna. Samt hvilke severdigheter som finnes i nærheten.

Dessuten gir den lyst til å utforske vårt langstrakte og rent gastronomisk mobbete land. For det er ingen tvil om at det finnes mange ildsjeler utenfor storbyen som satser seriøst på å endre det noe frynsete inntrykket av landets mattilbud.

Prisen for guiden er kroner 248 (ISBN 82 02 20816 5, Cappelen) og den er til salgs i bokhandelen samt i en rekke bladutsalg.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen