Etterlengtet veiviser

Spis her er boken den matglade som skal feriere i Norge i sommer bør ta med seg, for her finnes en evaluering av de restaurantene som er verdt å besøke. Kanskje gir den deg som ikke har bestemt feriemålet ennå lyst til å utforske landets gastronomiske ti
Aase E. Jacobsen
26 Juni 2002 - 22:40

For den som skal tilbringe ferien i Norge er restaurantguiden Spis her en nødvendig følgesvenn og veiviser til den gode maten. Her er i alt 330 spisesteder over det ganske land testet og evaluert. Fra Mandal i sør til Svalbard i nord. Og du som har trodd at det bare er i de store byene at det finnes restauranter som serverer god mat, får anledning til å revurdere denne holdningen.

Vel finnes det flere steder enn de som er besøkt av de 20 testerne engasjert av Fagforum for mat og drikke som står bak dette prosjektet. Men det er på den ene siden restauranter i stjerneklassen, som har nok kjennskap allerede, og på den andre siden etniske restauranter da guiden kun omfatter de som satser på norsk mat.

Alle serveringsstedene er vurdert på en skala fra 1 til 10 for atmosfære, mat, drikke, service og verdi for pengene, hvilket ender opp i en totalskår. Bakenfor dette ligger et fyldig skjema med mange underpunkter som testerne har måttet fylle ut. Selvsagt blir en slik vurdering alltid avhengig av både testernes og restaurantens ansattes dagsform, men som et utgangspunkt for valg av spisested når du er i en by, fungerer guiden utmerket. Videre inneholder den alle praktiske opplysninger om den enkelte restaurant som beliggenhet, åpningstider, teleforn/epost, kredittkort og hvorvidt den har et tilbud til barna. Samt hvilke severdigheter som finnes i nærheten.

Dessuten gir den lyst til å utforske vårt langstrakte og rent gastronomisk mobbete land. For det er ingen tvil om at det finnes mange ildsjeler utenfor storbyen som satser seriøst på å endre det noe frynsete inntrykket av landets mattilbud.

Prisen for guiden er kroner 248 (ISBN 82 02 20816 5, Cappelen) og den er til salgs i bokhandelen samt i en rekke bladutsalg.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her