EU vil satse på vinreklame

EU kan komme til å satse en anstendig sum penger på å få folk til å drikke mer vin i fremtiden.

Det er EU-parlamentet som ser på mulighetene for å satse betydelige summer på å fortelle om vinens helsebringende egenskaper. Med økt annonsering for dette aspektet vil det trolig også bli en økning i konsumet.

Ulønnsomt
EU-parlamentet vil gjøre dette i stedet for å senke subsidiene til landbruket. Færre subsidier kan føre til at ulønnsomme vingårder blir nedlagt, skriver WOWnews.se.

Det er ventet at EU-kommisjonen vil se på saken i nær fremtid.

Produserer for mye
Det produseres mye mer vin i EU enn hva markedet rekker å konsumere. Produksjonen holdes delvis oppe på en på kunstig måte ved hjelp av en rekke bidrag til vinprodusenter i de forskjellige regionene.

Men her er altså ikke EU enige med seg selv. Der EU-kommisjonen vil satse på alternativ bruk av subsidier vil EU-parlamentet ha vinreklame for å opprettholde salget.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Slovenske viner fortjener din oppmerksomhet

Vinlandet Slovenia er i stor utvikling med en rekke unge entusiastiske vinmakere som har stor vilje og ikke minst evne til lykkes på det internasjonale vinmarkedet. Særlig positivt er det at de prioriterer mange av sine lokale druer, hvilket gjør slovenske viner mer unike. Les hele saken

Til toppen