EUs vinstrategi møter motstand

Det lages for mye vin i EU.  Unionens jordbrukskommisjonær Mariann Fischer Boel vil rydde opp.
Redaksjonen
22 August 2007 - 13:00

Det finnes i dag et overskudd på 13 millioner hektoliter vin, noe som tilsvarer omtrent nesten to milliarder flasker.
 
Nå vil EUs jordbrukskommisjonær Mariann Fischer Boel modernisere europeisk vinproduksjon, skriver wownews.se.
 
Vekk med overskudd
Overskuddet må bort, mener man i EU. En av handlingene som kan bli gjennomført er å tillate de europeiske vinmakerne å konkurrere på vilkår som er mer like de produsentene i den nye verden har.
 
Satser milliarder
EU satser nå ti milliarder kroner for å finne en løsning på hvordan den europeiske vinindustriens vanskeligheter kan bedres, slik at europeisk vin igjen hevder seg på den internasjonale arenaen.
 
Samtidig tenker man langsiktig og har beordret at 200 000 dekar vinmark skal rykkes opp i de forskjellige medlemslandene.
 
Kontroversielt
Men det som kanskje er det mest kontroversielle er noen forslag om opprinnelse, hvor druer får dyrkes og hva som skal stå på etiketten. Bland annet vil Fischer Boel at det skal bli lov å lage en vin der druene er hentet fra flere land i unionen.
 
Dessuten skal destillering av overskuddsvin forbys da dette er en kostbar prosess for unionen som har gitt store bidrag for å redde industrien.
 
Flere mektige organisasjoner i europeisk vinindustri har allerede gått ut og fordømt EUs nye direktiver.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her