Eventyrlig juleakevitt

Nå før jul lanserer verdens største akevittprodusent, Aalborg, en juleakevitt i en helt ny og svaneformet flaske. Flasken er inspirert av eventyret om "Den stygge andungen" i anledning 200-årsjubileet for H.C. Andersens fødsel.
Redaksjonen
01 November 2004 - 13:07

Hvert tredje år kommer Aalborg juleakevitt i en ny og flott flaske - til glede for samlere verden over. Esken flasken kommer i fornyes årlig. Er du i beit for gode julegaveideer kan kanskje en flaske av Aalborg Jule Akvavit 2004 (46824) være løsningen.

Årets juleakevitt er altså en spesialutgave som markerer inngangen til 200 års-jubileet for H.C. Andersens fødsel. Eventyrdikteren er, i likhet med akevitt, en viktig del av den skandinaviske kulturarv, og begge deler hører i høyeste grad julen til.

Den svaneformede flasken er designet av den dansk-tsjekkiske designeren Zdenek Musil. Flaskene fremstilles i et svært begrenset antall, og i Norge er kun 600 flasker av spesialutgaven tilgjengelig.

Smaken av jul
Juleakevitten er blitt en nødvendig ledsager til nordmenns julemat, enten det er pinnekjøtt, ribbe eller sild som settes på bordet. Aalborgs juleakevitt, som ble sluppet på markedet for første gang i 1982, har etablert seg som en kjent og kjær del av julen for våre danske venner såvel som her hjemme.

Juleakevitten har en raffinert krydret duft av kanel, fennikel og en anelse dill, i tillegg til juleluktene kardemomme, appelsin og mandel. Drikken har en alkoholprosent på 47%, som er den styrke akevitt ble produsert med for godt over 100 år siden.

Hvordan den nye akevitten gjør det i tidenes største test av akevitt her i Apéritif får du vite senere i november.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her