Eventyrlig juleakevitt

Nå før jul lanserer verdens største akevittprodusent, Aalborg, en juleakevitt i en helt ny og svaneformet flaske. Flasken er inspirert av eventyret om "Den stygge andungen" i anledning 200-årsjubileet for H.C. Andersens fødsel.
Redaksjonen
01 November 2004 - 13:07

Hvert tredje år kommer Aalborg juleakevitt i en ny og flott flaske - til glede for samlere verden over. Esken flasken kommer i fornyes årlig. Er du i beit for gode julegaveideer kan kanskje en flaske av Aalborg Jule Akvavit 2004 (46824) være løsningen.

Årets juleakevitt er altså en spesialutgave som markerer inngangen til 200 års-jubileet for H.C. Andersens fødsel. Eventyrdikteren er, i likhet med akevitt, en viktig del av den skandinaviske kulturarv, og begge deler hører i høyeste grad julen til.

Den svaneformede flasken er designet av den dansk-tsjekkiske designeren Zdenek Musil. Flaskene fremstilles i et svært begrenset antall, og i Norge er kun 600 flasker av spesialutgaven tilgjengelig.

Smaken av jul
Juleakevitten er blitt en nødvendig ledsager til nordmenns julemat, enten det er pinnekjøtt, ribbe eller sild som settes på bordet. Aalborgs juleakevitt, som ble sluppet på markedet for første gang i 1982, har etablert seg som en kjent og kjær del av julen for våre danske venner såvel som her hjemme.

Juleakevitten har en raffinert krydret duft av kanel, fennikel og en anelse dill, i tillegg til juleluktene kardemomme, appelsin og mandel. Drikken har en alkoholprosent på 47%, som er den styrke akevitt ble produsert med for godt over 100 år siden.

Hvordan den nye akevitten gjør det i tidenes største test av akevitt her i Apéritif får du vite senere i november.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her