Matkurs og vinkurs

Winedinner 21. november i Asker

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker
Foto: (Porfavor Tapas & Vinbar)

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker

Denne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.
14 November 2024 - 10:35

Crianza Norway AS inviterer til en gastronomisk aften med en 4-retters meny og viner fra den anerkjente vingården Pago de Vallegarcía. Dette er en sjelden mulighet til å utforske smaker fra Castilla-La Mancha-regionen i Spania. Porfavor Tapas & Vinbar i Asker har smakt seg gjennom vinene og nøye satt en meny som matcher med vinene. Porfavor Tapas & Vinbar er en av to restauranter i Norge som er valgt ut av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification program. Med denne sertifiseringen får du utelukkende autentiske kulinariske tradisjoner fra Spania tilrettelagt for å tilfredsstille smaksløkene.

Les mer om Porfavor Tapas & Vinbar her

Vakker vingård i solnedgang. Foto: Pago Vallegarcía

Pago de Vallegarcía er en prestisjefylt vingård som ligger i nærheten av byen Ciudad Real i Castilla-La Mancha, Spania. Vallegarcia ligger i høyfjellsvinmarker på 900 meters høyde i Montes de Toledo. Eiendommen dekker 3400 hektar med fuktig middelhavsskog, hvor korktrær, oliventrær og steineik gir ly til hjort, villsvin og ørner. Klimaet er kontinentalt, med varme, tørre somre og kalde, våte vintre, og gjennomsnittlig nedbør er 622 mm per år. Vinmarkene er delt inn i 22 parseller, og vinproduksjonen drives med bærekraftig vitikultur. Området har DOP Vallegarcia-klassifisering og har oppnådd statusen "Vino de Pago," en eksklusiv kvalitetsbetegnelse som gis til vinprodusenter som lager vin fra egne druer, dyrket og vinifisert på eiendommen. Denne betegnelsen ble gitt til Pago de Vallegarcía i 2019.

Adolfo Hornos, winemaker and General Manager of Vallegarcia. Foto: Pago Vallegarcía

Denne kvelden får du smake fire unike viner: en rik og frisk viognier, samt tre fyldige rødviner som passer perfekt til sesongen vi går inn i og rettene som blir servert. Kvelden blir ledet av Beatriz Munsuri, salgs og markedssjef hos Pago de Vallegarcía, som vil dele sin kunnskap om vinene underveis.

Vallegarcía (1).png [43.75 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her