Få toppriser på auksjon

Systembolagets auksjoner gir stor omsetning, men de virkelig høye prisene uteblir.
Aase E. Jacobsen
09 Juni 2011 - 18:05

Mens Vinmonopolet er i ferd med å etablere en auksjonstjeneste etter at det ble åpnet for det i lovverket, har svenskene holdt på med det siden 2004.

I den siste auksjonen ble det ropt ut 623 objekter som brakte inn 5,9 millioner SEK, i følge wownews.se.
- Dette var den største auksjonen siden vi startet opp, både hva gjelder antall poster og verdi, forteller Sören Nylund, auksjonsansvarlig hos Systembolaget.

Men prisene holder seg stabile og stort sett innenfor utropsverdien. Med noen unntak. Blant annet gikk en flaske Heidsieck Monopole Champagne 1907 for 24.000 SEK (mot 10-12.000).  Selv om Mouton Rothschild 1945 gikk for 42.000, er det i tråd med internasjonale auksjonspriser. At DRC La Tâche 1953 gikk for beskjedne 4.000 SEK skyldes at den hadde et veldig lavt nivå (ullage), hele seks cm, som er mer enn det som vanligvis aksepteres.

Noen godbiter (priser i SEK):
• Heidsieck Monopol Gôut Americain 1907, 1 flaske, 24 000 kr (utrop 10-12 000 kr)
• Bollinger RD 1988 3 flasker, 6 000 kr (utrop 3 600-4 200 kr)
• Salon 1988, 3 magnum 16 000 kr (utrop 12-15 000 kr)
• Cristal 1990, 3 flasker 12 000 kr (utrop 9-12 000 kr)
• Comtes de Champagne Blanc de Blancs 1996, Taittinger, 6 flasker, 15 000 kr, (utrop 12-15 000 kr)
• Château d'Yquem 1899, 1 flaske 30 000 kr (utrop 30-40 000 kr)
• Château d´Yquem 1961, 1 flaske, 6 000 kr (utrop 4-5 000 kr)
• Le Montrachet Marquis de Laguiche 1985, 3 flasker, 8 000 kr (utrop 3 600-4 200 kr)
• Château Mouton Rothschild 1945, 1 flaske, 42 000 kr (utrop 35-40 000 kr)
• Château Lafite Rothschild 1949, 2 flasker, 24 000 kr (utrop 24-28 000 kr)
• Château Lafite Rothschild 1975, 3 flasker, 9 000 kr (6-7 500 kr)
• Château Latour 1982, 1 flaske, 15 000 kr (10-12 000 kr)
• Château Lafite Rothschild 1996, 1 flaske, 8 500 kr (utrop 6 000-7 000 kr)
• Château Margaux 1921, 1 flaske, 20 000 kr (utrop 4-5 000 kr)
• Château Margaux 1945, 1 magnum, 36 000 kr (utrop 7 000-8 000 kr)
• Château La Mission Haut-Brion 1955, 1 flaska, 12 000 kr (utrop 6-7 000 kr)
• Château La Mission Haut-Brion 1961, 1 flaska, 12 000 kr (utrop 14-16 000 kr)
• Château Cheval Blanc 1955, 1 magnum, 22 000 kr, (utrop 8-10 000 kr)
• Château Pétrus 1949, 1 flaske, 15 000 kr (utrop 18-20 000 kr)
• Château Pétrus 1964, 1 magnum, 30 000 kr (utrop 6-7 000 kr)
• Château Pétrus 1986, 1 flaske, 10 000 kr (utrop 5-6 000 kr)
• DRC La Tâche 1953, 1 flaske, 4 000 kr (utrop 5-6 000 kr)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter
Forsiden akkurat nå
Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. september

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere

Som et av Tysklands mest berømte vinhus, er nok Georg Breuer i Rüdesheim et begrep for de fleste. Dette er kanskje spesielt på grunn av deres rieslinger, og denne kvelden får vi smake både riesling og mere til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her