Fagforening raser mot stripping

- Stripping er forsøpling av hele restaurantbransjen, mener Hordaland Hotell- og restaurantarbeiderforening - myntet på den nye strippebaren i Bergen.

- Det skal ikke være den gode opplevelsen, god mat og drikke og den sosiale rammen rundt et restaurantbesøk som skal friste bergensere og turister til en kveld på byen. Nei, det skal være en virksomhet som er dypt diskriminerende og et angrep på det likeverdsprinsippet vi har kjempet fram i alle år, og som vi er så stolt av her i Norge, heter det i en pressemelding forbundet har sendt ut.

Useriøs virksomhet
Åpningen av strippebaren vakte oppsikt og skarpe reaksjoner i Bergen. Nå støtter en av fagforeningene i utelivsbransjen kvinnebevegelse og lokalpolitikere i den avskyen de har vist mot Dreams Showbar, skriver nrk.no..

- Når eieren av stripperestauranten hevder at dette vil tiltrekke turister til byen, viser det bare hvor useriøs virksomheten er. Tror han i fullt alvor at for eksempel japanere, cruiseturister og andre vil komme til Bergen i hopetall for å se på disse kvinnene? heter det i pressemeldingen.

Restaurantarbeiderforeningen mener det nye tilskuddet til utelivsbransjen i Bergen bør få folk til å finne frem gamle slagord. - Vi hadde aldri trodd vi måtte finne fram våre gamle bannere fra 17 år tilbake i tid, der det står «nok er nok - nei til salg av kvinnekropp».

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen