Fantasi på egg

På Norsk Folkemuseum er påsken i gang med utstillingen "Fantasi på egg". Helt frem til og med 9. april kan du skue mesterverkene.
Redaksjonen
30 Mars 2007 - 14:02

- Vi venter storinnrykk av barn og voksne gjennom hele påsken, og barnas eggmaleverksted er alltid det mest populære stoppestedet - sier Tone Lunde, programansvarlig på Norsk Folkemuseum.
- I år er også de voksne velkomne til å male egg sammen med barna.

1400 egg
Årets eggutstilling fyller nye lokaler, der billedkunstnerne Line Sæther og Kari Anne Handeland har skapt en spennende verden av farger og grafiske mønstre, med egget i sentrum for alt som skjer. Og over det hele troner en fantastisk lysekrone, satt sammen av hele 1400 hønseegg! Marianne Kongevold, student ved Kunsthøgskolen i Oslo, har designet den med Line Sæther som mentor. Deretter har hun forsiktig boret hull i eggeskallene, slik at lyset sildrer ut gjennom verdens skjøreste små lampeskjermer.

At egget er påskeymbol nummer én er de fleste enige i - og på flotte påskebord dekket av Christiania Glasmagasin har Finn Schjøll dekorert med egg og blomster i skjønn forening.

Konkurransevinnerne
Barn og voksne har levert inn egg til årets konkurranser under tittelen "Det fineste jeg vet", og vinnerne er kåret:

Vinner av klasse for barnehager:
Vestliberget barnehage i Oslo, avd. Solbærstua (1-3 år)

Vinner, delt 1. plass i klasse for skoler:
Høvik Verk skole 6. trinn - med collagen "Øyne"

Vinner, delt 1. plass i klasse for skoler:
Høvik Verk skole 7. trinn - med collagen "Black and White"

Vinner av individuell klasse for barn:
Johannes Johnsen, Oslo, snart 6 år

Vinner av klasse for voksne:
Miriam Hlavarty, Oslo

Premiene er spennende opplevelser og turer til valgfrie steder i Norge.
Alle eggene som kom inn til konkurransene er navnet og stilt ut på Norsk Folkemuseum i hele påsken.

Fantasi på egg 24. mars. - 9. april arrangeres av Norsk Folkemuseum og Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her