Fantasi på egg

På Norsk Folkemuseum er påsken i gang med utstillingen "Fantasi på egg". Helt frem til og med 9. april kan du skue mesterverkene.
Redaksjonen
30 Mars 2007 - 14:02

- Vi venter storinnrykk av barn og voksne gjennom hele påsken, og barnas eggmaleverksted er alltid det mest populære stoppestedet - sier Tone Lunde, programansvarlig på Norsk Folkemuseum.
- I år er også de voksne velkomne til å male egg sammen med barna.

1400 egg
Årets eggutstilling fyller nye lokaler, der billedkunstnerne Line Sæther og Kari Anne Handeland har skapt en spennende verden av farger og grafiske mønstre, med egget i sentrum for alt som skjer. Og over det hele troner en fantastisk lysekrone, satt sammen av hele 1400 hønseegg! Marianne Kongevold, student ved Kunsthøgskolen i Oslo, har designet den med Line Sæther som mentor. Deretter har hun forsiktig boret hull i eggeskallene, slik at lyset sildrer ut gjennom verdens skjøreste små lampeskjermer.

At egget er påskeymbol nummer én er de fleste enige i - og på flotte påskebord dekket av Christiania Glasmagasin har Finn Schjøll dekorert med egg og blomster i skjønn forening.

Konkurransevinnerne
Barn og voksne har levert inn egg til årets konkurranser under tittelen "Det fineste jeg vet", og vinnerne er kåret:

Vinner av klasse for barnehager:
Vestliberget barnehage i Oslo, avd. Solbærstua (1-3 år)

Vinner, delt 1. plass i klasse for skoler:
Høvik Verk skole 6. trinn - med collagen "Øyne"

Vinner, delt 1. plass i klasse for skoler:
Høvik Verk skole 7. trinn - med collagen "Black and White"

Vinner av individuell klasse for barn:
Johannes Johnsen, Oslo, snart 6 år

Vinner av klasse for voksne:
Miriam Hlavarty, Oslo

Premiene er spennende opplevelser og turer til valgfrie steder i Norge.
Alle eggene som kom inn til konkurransene er navnet og stilt ut på Norsk Folkemuseum i hele påsken.

Fantasi på egg 24. mars. - 9. april arrangeres av Norsk Folkemuseum og Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her