Får ikke ha skilt

Familien Hasi driver Union Pizza på Strømsø i Drammen, men får ikke lov til å ha skilt til bedriften.
Redaksjonen
10 November 2008 - 17:07

Familien Hasi har drevet en take away-pizzarestaurant på Strømsø siden 2005. Siden oppstarten føler de at de har vært en kasteball i kommunen.
 
Det var tidligere et skilt på bygningen, men de fikk beskjed av kommunen om å ta det ned igjen.
 
- Da vi fikk beskjed om å ta ned skiltet hadde vi ett med logo, telefonnummer og terninger hengende mellom første og andre etasje på bygningen. Kommunen sa vi ikke kunne ha skilt med terningkast og telefonnummer på. Da sendte vi inn et nytt forslag med kun logo og telefonnummer, men fikk igjen avslag, sier Hasi.
 
- Vi har sendt inn flere søknader, men får avslag etter avslag. De sier ikke noe om hva vi må gjøre med skiltet for at det skal være lovlig å sette opp, sier Hasi, som har engasjert advokat for å se på saken.
 
Total misforståelse
Henrik Langum i bygg- og planavdelingen i Drammen kommune er saksbehandler i saken. Han mener det hele bygger på en stor misforståelse.
 
- Jahir Hasi har fått flere brev som ikke er besvart i denne saken. Da vi ba han om å ta ned det første skiltet som hang oppe, sa vi at han måtte engasjere et firma som kunne hjelpe han med å lage et passende skilt, sier Langum til dt.no.
 
Har gitt informasjon
- Vi har gitt ham informasjon om de lover og regler som gjelder, så får han med hjelp av firmaet han har engasjert komme med et forslag vi kan godkjenne, sier saksbehandleren.
 
Bygningen Union Pizza ligger i er verneverdig og kommunen er opptatt av at skiltet som henges opp skal se bra ut i forhold til bygningen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her