Får ikke ha skilt

Familien Hasi driver Union Pizza på Strømsø i Drammen, men får ikke lov til å ha skilt til bedriften.

Familien Hasi har drevet en take away-pizzarestaurant på Strømsø siden 2005. Siden oppstarten føler de at de har vært en kasteball i kommunen.
 
Det var tidligere et skilt på bygningen, men de fikk beskjed av kommunen om å ta det ned igjen.
 
- Da vi fikk beskjed om å ta ned skiltet hadde vi ett med logo, telefonnummer og terninger hengende mellom første og andre etasje på bygningen. Kommunen sa vi ikke kunne ha skilt med terningkast og telefonnummer på. Da sendte vi inn et nytt forslag med kun logo og telefonnummer, men fikk igjen avslag, sier Hasi.
 
- Vi har sendt inn flere søknader, men får avslag etter avslag. De sier ikke noe om hva vi må gjøre med skiltet for at det skal være lovlig å sette opp, sier Hasi, som har engasjert advokat for å se på saken.
 
Total misforståelse
Henrik Langum i bygg- og planavdelingen i Drammen kommune er saksbehandler i saken. Han mener det hele bygger på en stor misforståelse.
 
- Jahir Hasi har fått flere brev som ikke er besvart i denne saken. Da vi ba han om å ta ned det første skiltet som hang oppe, sa vi at han måtte engasjere et firma som kunne hjelpe han med å lage et passende skilt, sier Langum til dt.no.
 
Har gitt informasjon
- Vi har gitt ham informasjon om de lover og regler som gjelder, så får han med hjelp av firmaet han har engasjert komme med et forslag vi kan godkjenne, sier saksbehandleren.
 
Bygningen Union Pizza ligger i er verneverdig og kommunen er opptatt av at skiltet som henges opp skal se bra ut i forhold til bygningen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen