Får pålegg etter matforgiftning

Mattilsynet mener det er sannsynlig at restauranten Stedet på Sortland er ansvarlig for at 10 mennesker ble matforgiftet i begynnelsen av desember.
Redaksjonen
11 Desember 2007 - 11:00

Den siste uken har tilsynet jobbet med å finne ut hva som gjorde at ti deltagere på et julebord ble matforgiftet.
 
Mattilsynets inspektører sikret seg prøver for å sende til analyse dagen etter julebordet.
 
- Men prøvene Mattilsynet har fått, stammer ikke fra den aktuelle bordsetningen, ifølge bedriftens opplysninger til Mattilsynet. To av prøvene vi fikk med oss, indikerer imidlertid dårlig produksjonshygiene, eventuelt svikt i nedkjølingsrutinene, sier seksjonssjef Geir Arne Ystmark i Mattilsynet.
 
Stor sannsynlighet
Derfor kan ikke tilsynet være 100 prosent sikre på at det var restauranten som var årsak til forgiftningen. Sannsynligheten er imidlertid stor.
 
- Ut fra intervjuene vi har gjort med de som ble rammet, peker restauranten seg ut som en fellesnevner. Det må imidlertid tas med at hele selskapet kommer fra samme arbeidsplass, Sortland Kommune.
 
Tatt ofte
Ystmark understreker at det ikke er første gang Mattilsynet har ting å utsette på Restaurant Stedet.
 
- Inspeksjoner nå og tidligere har medført anmerkninger og pålegg om å bedre renhold og orden. Nå har virksomheten fått varsel om vedtak om å bedre nedkjølingsrutiner, renhold og datomerking.
 
Hastevedtak
Ystmark sier at det under en oppfølgingsinspeksjon tirsdag denne uken ble gjort hastevedtak om å kaste fisk som luktet dårlig og var misfarvet.
 
Mattilsynet vurderer nå virksomhetskarantene i en måned, dersom ikke forholdene er utbedret innen de fristene Mattilsynet setter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her