Får skjenke etter klagesak

Viva Napoli bar & restaurant i Leksvik får skjenkebevilling etter en klage.
Redaksjonen
11 November 2008 - 13:00

I september mente kommunestyret at Viva Napoli bar & restaurant ikke skulle få bevilling fordi utestedet lå for nærme en skole.
 
Nå har et flertall av kommunestyrerepresentantene gått inn for at restauranten likevel skal få skjenkebevilling.
 
Kortere skjenketid
Viva Napoli Bar & Restaurant ligger vegg i vegg med Testmann Minne skole, og beliggenheten var et viktig punkt da restauranten i forrige kommunestyre fikk nei på sin søknad. Både lensmannen og kommunens sosialtjeneste frarådde skjenkebevilling.
 
I søknaden om skjenkebevilling ønsket Benjamin Tahir ved Viva Napoli Bar & Restaurant å starte skjenking allerede klokken 13.00 alle dager. I klagen søker han om å få starte klokken 16.00 lørdager og klokken 18.00 de andre dagene i uken.
 
Ser poenget
Han ser kommunens ankepunkt om at skjenkestart klokken 13.00 er uheldig med tanke på at det på denne tiden er mye aktivitet i og rundt skolen.
 
Ikke glade
De ansatte ved Testmann Minne skole er ikke glad for at politikerne har sagt ja til at det tillates skjenking like utenfor skolens vegger, til tross for at skjenkingen ikke starter før etter ordinær skoletid.

- Det er mye som foregår på skolen på kveldstid også. Skolen er med i det rusforebyggende arbeidet i kommunen, og så gjør politikerne et slikt vedtak. Det beklager jeg, sier lærer Ragnar Bliksås til Fosna-folket.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her