Norges Kokkemesteres Landsforening ønsker å slå et slag for å sette fårikål på menyen. Den har derfor oppfordret restauranter, kafeer og veikroer til å bli med på Fårikålens Festdag som går av stabelen torsdag den 25. september. Hele 1482 brev er sendt ut, til medlemmene Tilbakemeldingene er utrolig positive. JA, vi vil være med på Fårikålens festdag! Type spisesteder variere fra Narvesen kafeen på Ålesund Flyplass (som blant annet vil servere fårikål til flypassasjerene)og til Grand Café i Oslo, som sammen med Norges Kokkemesteres Landsforening vil lage til stor fårikål fest for spesielt inviterte. Hvorfor skulle norske spisesteder sette fårikål på menyen? Landsforening gir svaret selv: · Fårikål er Norges nasjonalrett! · Råvaren norsk lam ligger helt i verdenstoppen · Fårikål er en viktig del av vår norske mattradisjon som vi må sørge for å ta vare på · For de fleste nordmenn vekker retten gode følelser og minner om hyggelige familiemiddager · I vår travle hverdag har vi mindre tid til selv å tilberede fårikål til middag hjemme · Våre utenlandske gjester ønsker ofte å prøve norsk mat tilberedt på tradisjonelt vis · Vi trenger et fullgodt alternativ til pizza, hamburgere og pølser. #vedlegg:1# (14.09.97)
Fårikål-fest landet over
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene
Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.
Les hele sakenDe siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene
Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.
Les hele saken