Fårikål-fest landet over

Norges Kokkemesteres Landsforening satser på å få innført ny tradisjon - siste torsdag i september hvert år blir det avholdt Fårikål Fest på norske spisesteder, første gang torsdag den 25.september 1997.
Redaksjonen
15 August 1997 - 02:36

Norges Kokkemesteres Landsforening ønsker å slå et slag for å sette fårikål på menyen. Den har derfor oppfordret restauranter, kafeer og veikroer til å bli med på Fårikålens Festdag som går av stabelen torsdag den 25. september. Hele 1482 brev er sendt ut, til medlemmene Tilbakemeldingene er utrolig positive. JA, vi vil være med på Fårikålens festdag! Type spisesteder variere fra Narvesen kafeen på Ålesund Flyplass (som blant annet vil servere fårikål til flypassasjerene)og til Grand Café i Oslo, som sammen med Norges Kokkemesteres Landsforening vil lage til stor fårikål fest for spesielt inviterte. Hvorfor skulle norske spisesteder sette fårikål på menyen? Landsforening gir svaret selv: · Fårikål er Norges nasjonalrett! · Råvaren norsk lam ligger helt i verdenstoppen · Fårikål er en viktig del av vår norske mattradisjon som vi må sørge for å ta vare på · For de fleste nordmenn vekker retten gode følelser og minner om hyggelige familiemiddager · I vår travle hverdag har vi mindre tid til selv å tilberede fårikål til middag hjemme · Våre utenlandske gjester ønsker ofte å prøve norsk mat tilberedt på tradisjonelt vis · Vi trenger et fullgodt alternativ til pizza, hamburgere og pølser. #vedlegg:1# (14.09.97)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her