Fasit - Hva vet du om høstens mange gleder?

Her er fasiten til quizen om høstens gleder.
Redaksjonen
01 Januar 2014 - 17:28

Fasit

  • 1. Når er første mulighet for å smake beaujolais nouveau?
    • Den første søndagen i desember

    • Den tredje torsdagen i november

    • Den fjerde fredagen i november

  • 2. Når feires Thanksgiving i USA?
    • Den fjerde lørdagen i november

    • Den fjerde fredagen i november

    • Den fjerde torsdagen i november

  • 3. Når markerer den norske kirke høsttakkefesten?
    • En søndag eller hverdag i januar

    • En søndag eller hverdag i mai

    • En søndag eller hverdag i oktober

  • 4. Hva heter jordskokk på engelsk?
    • Jerusalem artichoke

    • Bethlehem artichoke

    • Artichoke

  • 5. Hva er skorsonerrot?
    • En hunderase

    • En rotfrukt

    • Et annet navn på kaos

  • 6. Hvilket annet navn brukes på kålrot?
    • Nordens appelsin

    • Nordens klementin

    • Nordens grenadin

  • 7. Er det lov å kalle norsk eplebrennevin for calvados?
    • Nei, det er en beskyttet betegnelse

    • Ja, så lenge det skrives med liten bokstav

    • Ja, så lenge brennevinet fatlagres i tre år

  • 8. Heter det rakfisk eller rakefisk?
    • Rakfisk

    • Rakefisk

    • Begge former er tillatt

  • 9. Hva er det som gir lutefisken den spesielle smaken?
    • Kombinasjonen av tørking, utvanning og bruk av lut

    • Kombinasjonen av kokemetoden og tilbehøret

    • Kombinasjonen av tørking, utvanning og koking i lut

  • 10. Hva lages de fleste nedlagte silderetter av?
    • Speket sild

    • Kokt sild

    • Fersk sild

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her