Fasit - Hvor god er din matkunnskap?

Fasit - Hvor god er din matkunnskap?

Her er fasiten til quizen om utenlandske matnavn.
Redaksjonen
07 September 2014 - 11:39

Fasit

  • 1. Du er hos naboen, som gir deg noen sukkererter. Men kan du spise dem rå?
    • Nei, sukkererter har hardt skall og må kokes

    • Bare hvis det er riktig sort. Noen er nemlig uspiselige

    • Ja, sukkererter har ingen hard hinne og kan spises rå

  • 2. På tur i byen er det tid for litt mat. Du bestemmer deg for en falafel. Men hvor kommer denne retten fra?
    • Den er egentlig fra Mexico

    • Den kommer opprinnelig fra Midt-Østen

    • Falafel kommer fra Latin-Amerika

  • 3. Hjemme bestemmer du deg for å lage focaccia. Hva er det?
    • Et italiensk brød

    • En spansk gryterett

    • En fransk dessert

  • 4. I butikken finner du en litchi. Hva er det?
    • Det er hvit asparges, altså bare et annet navn

    • Det er en liten frukt, opprinnelig fra Kina

    • Det er en spansk kaningryte

  • 5. Hvor kommer ekte balsamicoeddik (Aceto Balsamico) fra?
    • Den kommer fra Bordeaux i Frankrike

    • Den kommer fra Modena i Italia

    • Den kommer fra Rioja i Spania

  • 6. På tide med et mellommåltid. Du velger empanadas. Hva er dette?
    • Det er et fylt bakverk

    • Det er en suppe med krutonger

    • Det er kort og godt det franske navnet for karbonade med speilegg

  • 7. I ostedisken finner du en ost som heter emmentaler. Hvor kommer den opprinnelig fra?
    • Den er fra Sverige, fra Emdalen i Dalarna

    • Den kommer fra Tyskland, fra dalen Emminge

    • Den kommer fra Sveits og er oppkalt etter dalen Emme

  • 8. Du er invitert på middag og verten sier du skal få calzone. Hva får du?
    • En pizza som er innbakt

    • En pizza med bare ost, tomat og basilikum

    • En pizza med fire forskjellige oster

  • 9. I frukt- og grønnsakavdelingen finner du noe som heter shiitake. Hva fant du?
    • En slags salat som er rød

    • En eksotisk frukt som også kalles granateple

    • En sopp som er mye brukt i Kina og Japan

  • 10. Til slutt tar du med deg en sjøtunge fra fiskedisken. Hva er det?
    • Det er en fisk i torskefamilien, men uten skjegg

    • Det er en fisk i tungefamilien, som igjen hører til flyndrefamilien

    • Det er en ung makrell som ikke er kjønnsmoden

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her