Fasit - Hvor god er din matkunnskap?

Fasit - Hvor god er din matkunnskap?

Her er fasiten til quizen om utenlandske matnavn.
Redaksjonen
07 September 2014 - 10:39

Fasit

  • 1. Du er hos naboen, som gir deg noen sukkererter. Men kan du spise dem rå?
    • Nei, sukkererter har hardt skall og må kokes

    • Bare hvis det er riktig sort. Noen er nemlig uspiselige

    • Ja, sukkererter har ingen hard hinne og kan spises rå

  • 2. På tur i byen er det tid for litt mat. Du bestemmer deg for en falafel. Men hvor kommer denne retten fra?
    • Den er egentlig fra Mexico

    • Den kommer opprinnelig fra Midt-Østen

    • Falafel kommer fra Latin-Amerika

  • 3. Hjemme bestemmer du deg for å lage focaccia. Hva er det?
    • Et italiensk brød

    • En spansk gryterett

    • En fransk dessert

  • 4. I butikken finner du en litchi. Hva er det?
    • Det er hvit asparges, altså bare et annet navn

    • Det er en liten frukt, opprinnelig fra Kina

    • Det er en spansk kaningryte

  • 5. Hvor kommer ekte balsamicoeddik (Aceto Balsamico) fra?
    • Den kommer fra Bordeaux i Frankrike

    • Den kommer fra Modena i Italia

    • Den kommer fra Rioja i Spania

  • 6. På tide med et mellommåltid. Du velger empanadas. Hva er dette?
    • Det er et fylt bakverk

    • Det er en suppe med krutonger

    • Det er kort og godt det franske navnet for karbonade med speilegg

  • 7. I ostedisken finner du en ost som heter emmentaler. Hvor kommer den opprinnelig fra?
    • Den er fra Sverige, fra Emdalen i Dalarna

    • Den kommer fra Tyskland, fra dalen Emminge

    • Den kommer fra Sveits og er oppkalt etter dalen Emme

  • 8. Du er invitert på middag og verten sier du skal få calzone. Hva får du?
    • En pizza som er innbakt

    • En pizza med bare ost, tomat og basilikum

    • En pizza med fire forskjellige oster

  • 9. I frukt- og grønnsakavdelingen finner du noe som heter shiitake. Hva fant du?
    • En slags salat som er rød

    • En eksotisk frukt som også kalles granateple

    • En sopp som er mye brukt i Kina og Japan

  • 10. Til slutt tar du med deg en sjøtunge fra fiskedisken. Hva er det?
    • Det er en fisk i torskefamilien, men uten skjegg

    • Det er en fisk i tungefamilien, som igjen hører til flyndrefamilien

    • Det er en ung makrell som ikke er kjønnsmoden

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her