Favoritter til topps i grill-NM

Laget Jessheim BBQ Boys stakk av med norgesmestertittelen i NM i grilling lørdag. I fjor var det kun ett lusent poeng som skilte BBQ-gutta fra vinnerlaget.
Redaksjonen
19 Juni 2006 - 09:34

- Fantastisk deilig!, brølte lagleder Roy Schjetne, da mestertittelen var et faktum. Lagene konkurrerer i klassene svinenakke, lammelår, spareribs, grilltallerken og beste grillsaus. Jessheim BBQ Boys halte i land førsteplass i klassene for lammelår og grilltallerken, og tok også tredjeplass for sin grillsaus. Det holdt til den gjeve sammenlagtseieren og norgesmestertittel.

- Vi har ventet i nøyaktig ett år på å få revansj over fjorårsvinner Gilde BBQ Team. I år måtte de nøye seg med sølv. Jeg tror det var smaken på lammelåret vårt avgjorde nok seieren. Dessuten hadde vi en helt rå grilltallerken, mener BBQ Boy Frode Bergly. Han er kokk, mens lagkameratene Roy Schjetne og Kim Trana er henholdsvis assisterende butikksjef og ferskvaresjef.

Men det var ikke bare proffene som hevdet seg ved grillene i Sofienbergparken i Oslo. Laget Edge Easy Riders består av markedsførere og siviløkonomer, hvis eneste befatning med matbransjen er at de lager filmene til Matprat.no gjennom reklamebyrået Edge. Ulastelig antrukket i cowboyhatter og lisseslips kom de inn som klare outsidere, og slo alle i klassen for svinenakke.

- Veldig gøy, stråler lagdeltaker Atle Torp, som forteller at oppskriften er hentet fra nettopp Matprat.no.

- Dette viser at selv glade amatører kan hevde seg i konkurransen. Vi brukte en oppskrift fra nettet som heter BBQ svinenakke, men vi gjorde et par små justeringer av barbequesausen. Vi byttet rett og slett ut colaen med bayerøl og sukker. Og så lot vi nakken steke på ganske lav temperatur, og det tror jeg slo positivt ut. Den ble veldig saftig og mør, sier han.

Også hoveddommer Craig Whitson synes det er spesielt artig at amatørene gjorde det godt. - Det finnes mange strålende kokker i de norske hjem. Og den beste grillmaten får man jo ikke på restaurant, men i hagen til folk, slår han fast. Whitson mener at nivået i år er høyere enn noen sinne, men synes at noen av lagene fortsatt prøver å være litt for kreative.

- En god grilltallerken trenger ikke bestå av tolv ulike ting, men kanskje bare tre veldig smakfulle retter som harmonerer godt, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her