Favoritter til topps i grill-NM

Laget Jessheim BBQ Boys stakk av med norgesmestertittelen i NM i grilling lørdag. I fjor var det kun ett lusent poeng som skilte BBQ-gutta fra vinnerlaget.
Redaksjonen
19 Juni 2006 - 09:34

- Fantastisk deilig!, brølte lagleder Roy Schjetne, da mestertittelen var et faktum. Lagene konkurrerer i klassene svinenakke, lammelår, spareribs, grilltallerken og beste grillsaus. Jessheim BBQ Boys halte i land førsteplass i klassene for lammelår og grilltallerken, og tok også tredjeplass for sin grillsaus. Det holdt til den gjeve sammenlagtseieren og norgesmestertittel.

- Vi har ventet i nøyaktig ett år på å få revansj over fjorårsvinner Gilde BBQ Team. I år måtte de nøye seg med sølv. Jeg tror det var smaken på lammelåret vårt avgjorde nok seieren. Dessuten hadde vi en helt rå grilltallerken, mener BBQ Boy Frode Bergly. Han er kokk, mens lagkameratene Roy Schjetne og Kim Trana er henholdsvis assisterende butikksjef og ferskvaresjef.

Men det var ikke bare proffene som hevdet seg ved grillene i Sofienbergparken i Oslo. Laget Edge Easy Riders består av markedsførere og siviløkonomer, hvis eneste befatning med matbransjen er at de lager filmene til Matprat.no gjennom reklamebyrået Edge. Ulastelig antrukket i cowboyhatter og lisseslips kom de inn som klare outsidere, og slo alle i klassen for svinenakke.

- Veldig gøy, stråler lagdeltaker Atle Torp, som forteller at oppskriften er hentet fra nettopp Matprat.no.

- Dette viser at selv glade amatører kan hevde seg i konkurransen. Vi brukte en oppskrift fra nettet som heter BBQ svinenakke, men vi gjorde et par små justeringer av barbequesausen. Vi byttet rett og slett ut colaen med bayerøl og sukker. Og så lot vi nakken steke på ganske lav temperatur, og det tror jeg slo positivt ut. Den ble veldig saftig og mør, sier han.

Også hoveddommer Craig Whitson synes det er spesielt artig at amatørene gjorde det godt. - Det finnes mange strålende kokker i de norske hjem. Og den beste grillmaten får man jo ikke på restaurant, men i hagen til folk, slår han fast. Whitson mener at nivået i år er høyere enn noen sinne, men synes at noen av lagene fortsatt prøver å være litt for kreative.

- En god grilltallerken trenger ikke bestå av tolv ulike ting, men kanskje bare tre veldig smakfulle retter som harmonerer godt, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her