Feirer dronningen med whisky - Aperitif.no
Feirer dronningen med whisky

Feirer dronningen med whisky

Elizabeth II blir hedret med en whisky som har godgjort seg like lenge som dronningen har sittet på tronen. Prislapp: 1,1 millioner kroner.
10 April 2012 - 14:46

For 60 år siden, da Elizabeth forberedte seg på å bli dronning, var destillatører på slottet Balmoral i Skottland i sving med sine egne forberedelser til tronskiftet.

Nå er resultatet klart: En 60 år gammel blended whisky, tappet på 60 flasker og lagt ut for salg til ca. 900 000 kroner pr stykk, melder britiske medier.

Det er luksus-forhandleren DFS som står for arrangementet i Singapore, hvor den eksklusive whiskyen, laget av John Walker & Sons, er ett av mange produkter som blir lagt ut for salg. Singapore er første stopp på turneen hvor de håper å få solgt de edle dråpene.

- Noen kjøper flaskene for fremtidige investeringer, mens noen kjøper fordi de kan. Det er faktisk også personer som kjøper denne whiskyen fordi de skal nyte den, sier presidenten i DFS Harold Brooks.

Whiskyen selges i en karaffel i krystall med sølvpynt, to krystallglass og en liten bok, innbundet i lær.

Så hva smaker en så dyr whisky?

- Smaken har forskjellig nivåer. En tekstur av fløyel, forfriskende og bitter duft av krydder, samt elementer av modnet frukt, melder The Whisky Advocate, som ga whiskyen 93 av 100 poeng.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen
Dagens rett
Dampet hvit og grønn asparges med hollandaisesaus

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen

Det er i hvert fall tilhengerne av hvit og grønn asparges enige om, nemlig at hollandaise er det beste tilbehøret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette kjøkkenet vil kineserne helst ha for seg selv - nå finnes det i Bergen

Når du ikke lenger får den maten du er vokst opp med, lager du den selv. Michelle Zhao tar dette ett skritt lenger med Banzha og introduserer bergensere (og andre nordmenn) for en helt ny smak av Kina.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse vinene får du en rimeligere smak av denne stjerneprodusenten
+
Godbiter i pollisten

Med disse vinene får du en rimeligere smak av denne stjerneprodusenten

Mens toppvinene nærmer seg to tusenlapper, er dette konseptet reneste røverkjøpet, og uten at du går glipp av all energien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne grønnsaksformen fra Provence er det du trenger i dag
Dagens rett
Tian - grønnsaksform fra Provence

Denne grønnsaksformen fra Provence er det du trenger i dag

Dagens middagsforslag kan serveres varm eller kald - som forrett, hovedrett eller tilbehør. Valget er ditt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen
Dagens rett
Dampet hvit og grønn asparges med hollandaisesaus

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen

Det er i hvert fall tilhengerne av hvit og grønn asparges enige om, nemlig at hollandaise er det beste tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette kjøkkenet vil kineserne helst ha for seg selv - nå finnes det i Bergen

Når du ikke lenger får den maten du er vokst opp med, lager du den selv. Michelle Zhao tar dette ett skritt lenger med Banzha og introduserer bergensere (og andre nordmenn) for en helt ny smak av Kina.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 27. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer

Så Stock er det denne kvelden duket for bobler i ypperste klasse fra Champagne Louis Roederer, Champagne Valentin Leflaive og André Clouet satt til lekre retter som er disse edle dråper verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du waldorfsalat
Guide
3 oppskrifter på waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Det mest klassiske følget til nyttårskalkunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. mai i Oslo

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård

Domaine de la Suffrene og Château de Roquefort drar i gang en vennskapelig duell om hvilke av deres sommerlige Provenceviner som passer best til kveldens delikate meny

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse vinene får du en rimeligere smak av denne stjerneprodusenten
+
Godbiter i pollisten

Med disse vinene får du en rimeligere smak av denne stjerneprodusenten

Mens toppvinene nærmer seg to tusenlapper, er dette konseptet reneste røverkjøpet, og uten at du går glipp av all energien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her