Feirer dronningen med whisky

Feirer dronningen med whisky

Elizabeth II blir hedret med en whisky som har godgjort seg like lenge som dronningen har sittet på tronen. Prislapp: 1,1 millioner kroner.

For 60 år siden, da Elizabeth forberedte seg på å bli dronning, var destillatører på slottet Balmoral i Skottland i sving med sine egne forberedelser til tronskiftet.

Nå er resultatet klart: En 60 år gammel blended whisky, tappet på 60 flasker og lagt ut for salg til ca. 900 000 kroner pr stykk, melder britiske medier.

Det er luksus-forhandleren DFS som står for arrangementet i Singapore, hvor den eksklusive whiskyen, laget av John Walker & Sons, er ett av mange produkter som blir lagt ut for salg. Singapore er første stopp på turneen hvor de håper å få solgt de edle dråpene.

- Noen kjøper flaskene for fremtidige investeringer, mens noen kjøper fordi de kan. Det er faktisk også personer som kjøper denne whiskyen fordi de skal nyte den, sier presidenten i DFS Harold Brooks.

Whiskyen selges i en karaffel i krystall med sølvpynt, to krystallglass og en liten bok, innbundet i lær.

Så hva smaker en så dyr whisky?

- Smaken har forskjellig nivåer. En tekstur av fløyel, forfriskende og bitter duft av krydder, samt elementer av modnet frukt, melder The Whisky Advocate, som ga whiskyen 93 av 100 poeng.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen