Fem bartendere videre i World Class

Fem bartendere videre i World Class

Tre menn og to kvinner klar for den skandinaviske finalen.

Onsdag gikk første runde av årets World Class-konkurranse av stabelen. 15 av Norges beste satte hverandre i stevneunder det såkalte Burst 1 på Bristol Hotel i Oslo for å konkurrere om de første fem plassene til den skandinaviske finalen i World Class i juni.

Her er vinnerne:
Chris Grøtvedt (Theatercafeen), Alexandre Ruas (Hotel Bristol/Bristol Bar), Elise Olsen (To rom og kjøkken), Fridtjof Jahnsen (Bar Boca/Nr. 19) og Sandy Eames (Bristol Bar).

De fem gikk videre etter å ha overbevist juryen, som bestod av kyndige cocktail-eksperter som Max La Rocca, Daniel Dove og fjorårets norke vinner Monica Berg. De bedømte ikke bare innholdet i glasset, men også teknikk, teknikk, kreativitet og presentasjon.

I mars arrangeres Burst 2, og vil ytterligere fem bartendere kunne kvalifisere seg til den skandinaviske finalen, som er et nyttt element i Diageo World Class. I juni samles de beste bartenderne fra Danmark, Sverige og Norge i en felles finale. Her vil ti bartendere fra hvert av de skandinaviske landene kjempe mot deres landsmenn om kun én svensk, én dansk og én norsk plass i den globale finalen.

Den gobale finalen avholdes som tidligere i juli, i luksuriøse omgivelser på en foreløpig ukjent lokasjon. Fjorårets finale ble holdt på et eget Cruise ship i Middelhavet.

Diageo vil også kåre "Bartender of the Nordics" fra den skandinaviske finalen, noe som gir en av bartenderne muligheten til å sende et sterkt signal til sine utenlandske bartenderkollegaer før avreisen til den globale finalen, skriver Diageo i en pressemelding.

Bartenderkonkurransen World Class ble startet av Diageo Reserve – premiumsegmentet hos Diageo – i 2008. Konkurransen ønsker å spre kunnskap, og å inspirere bartendere over hele verden til å skape nye spennende cocktails og å tilby eksepsjonell service til sine kunder.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen