Fem nye medlemmer i VBF

Det skjer ting i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF). Siden nyttår har foreningen fått fem nye medlemmer.
Redaksjonen
07 Februar 2007 - 16:06

De nye medlemmene er Interbrands AS, Vinhuset NoFra AS, Vinestor AS, United Wineries AS og Torres & Partners Norway AS. VBF representerer nærmere 80 prosent av det registrerte vin- og brennevinsvolumet som selges i Norge.
 
- De vi har fått inn nå er jo ganske sentrale, så det er nok et tegn på at de synes den jobben vi gjør er bra, sier generalsekretær Ingunn Jordheim.

- Medlemmene hos oss får informasjon, og blir invitert til møter som er eksklusive. Der tar vi opp aktuelle temaer. Men det viktigste er nok at vi har en dialog og er en høringsinstans i forhold til vinmonopolet og myndighetene, sier hun.
 
Stor økning
Med fem nye medlemmer på plass har VBF nå 32 medlemsbedrifter som importerer og produserer vin- og brennevinsprodukter. Medlemmene består av alt fra mindre norske vinimportselskaper til store internasjonale selskaper. I løpet av det siste året har antall medlemsbedrifter i foreningen økt med ca 40 prosent. I rene tall har medlemsmassen økt fra 23 til 32 medlemmer.
 
 - For VBF er det viktig å være mest mulig representativ. Det er vi nå. Vi har med de fleste store selskapene i Norge og vi har en god bredde i både størrelse og  når det gjelder produkter. Vi er talerør i forhold til myndighetene og Vinmonopolet, og vi representerer norske interesser i internasjonale fora. Det er beinhard konkurranse i denne bransjen og VBF kan være med på å bidra til større profesjonalitet på ulike områder, sier generalsekretær Ingunn Jordheim.
 
Foreningen fremste formål er å arbeide for at en størst mulig del av det norske alkoholforbruket skjer i lovlige, kontrollerte og ansvarlige former. VBF er opptatt av at vi skal ha en best mulig vinmonopolordning i dette landet.
 
Flere medlemmer
VBF regner med å få flere medlemmer i løpet av året.

- Det er fortsatt mange som ikke er medlemmer og det er veldig mange som er registrert som importselskaper her i Norge. Mange av disse er små, men de har vel så stort utbytte av å være medlem hos oss som de store selskapene, sier Jordheim.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her