Fem smilefjes i Kristiansund

Foreløpig har fem av 13 restauranter i Kristiansund fått smilemunn etter Mattilsynets storkontroll.
Redaksjonen
02 Juli 2007 - 13:55

Burger King var det første stedet med et smilefjes. Noen dager etter fikk Mona Lisa AS, Nye Corner Restaurant DA, Rica Hotel Kristiansund og Bryggekanten Brasserie fjeset.
 
Strekmunn
Under disse kommer seks spisesteder med strekmunn. Her er det påvist brudd på regelverket og gitt pålegg om retting.
 
To sure
De to siste spisestedene av de som er sjekket, har fått dårligste karakter, en sur munn. Her er det påvist vesentlige eller gjentatte brudd på regelverket og gitt pålegg om omsetningsforbud, stenging, virksomhetskarantene, tvangsmulkt eller politianmeldelse.
 
Hos den ene av verstingene ble det observert blant annet at bacalao ble innfryst seks dager etter produksjonsdato.
 
Overraskende
Rune Lysø, seniorinspektør ved Mattilsynets distriktskontor for ytre Nordmøre, synes kontrollresultatene er overraskende i negativ forstand.
 
- Det har vært mye snakk om at kontrollene vil komme, og jeg synes det er rart at ikke flere av stedene holdt god standard, sier han til Tidens Krav.
 
Kan søke
Videre forteller han at de som har fått strekmunn, kan søke om om inspeksjon.
 
- Dette må gjøres skriftlig. Vi er da pliktige til å komme og utføre ny sjekk innen fem virkedager er gått.
 
- Som oftest er det ikke så veldig mye som skal til for å klatre opp fra strek til smil, sier Lysø

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her