Fikk 70 millioner i svindel-erstatning

Fikk 70 millioner i svindel-erstatning

Og nå bør William Kochs fiender virkelig skjelve i buksene.

Vinsamleren William Kochs utrettelige kamp mot vinsvindel ble kronet med en seier av hittil uante proposjoner da han i midte av april vant rettsaken mot vinsamleren Eric Greenberg.

LES OGSÅ: Styrtrik samler til rettssak mot svindlere

Koch vant gehør for sin påstand om at Greenberg visste at 24 av flaskene han la ut for salg gjennom auksjonshuset Zachy’s i 2005 ikke inneholdt fornem Bordeaux-vin, men et innhold av langt ringere opphav.

Greeberg betalte i underkant av 170 000 kroner for den dyreste av flaskene, som ifølge etiketten var en magnumflaske Château Pétrus 1921.

Domstolen i New York tilkjente Koch 2,2 millioner i erstatning, men ga seg ikke med det. Koch ble i tillegg tilkjent cirka 68 millioner kroner i såkalt i "punitive damages", en amerikansk særordning av en straff som virkelig skal frata den domfelte lysten til å gjenta forbrytelsen.

Den enorme erstatningssummen kom overraskende på Koch, som umiddelbart etter kjennelsen gjorde det klart av pengene går til å finanisere jakten på flere skurker i vinbransjen.

Etter saken uttalte Koch til Huffington Post av man anser internasjonal handel med vin for å være tvers igjennom korrupt, og at han av den grunn har sluttet å handle vin på auksjoner.

Koch skal ha utarbeidet en liste over vinhandlere og auksjonshus som skal ha svindlet ham for til sammen 25 millioner kroner.

Og Eric Greenberg kan heller ikke forvente at han blir glemt av Koch. Koch samarbeider ifølge The Guardian med FBI om å reise en straffesak mot kollegaen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen