Fikk hederspris for fremragende vertskap

Hans Christian Bestum hedret med Norsk hotellhøgskoles hederspris.

Under årets Serviceforum ved Universitetet i Stavanger fikk Hans Christian Bestum hedersprisen for sitt langvarige engasjement for NHS og for styrking av norsk vertskapsindustri.

Bestum har vært en viktig støttespiller for Norsk Hotellhøgskole i en mannsalder, og i juryens begrunnelse heter det at han har fremmet vertskapsrollen gjennom alle sine aktiviteter i næringen.

- Som person er Hans Christian en meget aktiv og myndig person i hotell- og reiselivsnæringen. Han har stor anseelse, og blir hørt på av andre. Han er ikke bare en fremragende representant for Norsk hotellhøgskole, men for hele hotellnæringen, sier studiekoordinator Ingebjørg Solvig ved NHS til Universitetet i Stavangers nettsider.

Bestum er tidligere student fra Norsk hotellfagskole, da den var lokalisert på Sola Strandhotell. Han har både fagutdannelse som kokk og har jobbet i hotellindustrien fram til han gikk av med pensjon. De siste 14 årene i sin karriere jobbet han som direktør ved Soria Moria hotell i Oslo.

Bestum er i dag aktivt med i styret for Norsk kokebokmuseum, for Alumni-foreningen, og han sitter i styret for Frydelund Bryggeris Legat som blant annet deler ut legater til studenter. Han har også jevnlige møter med studentorganisasjonene når han er i byen.

Årets hotelier
Hotelldirektør ved Radisson Blu Hotel Norge i Bergen, Nina Askvik, ble kåret til Årets Hotelier 2011 under Serviceforum. Askvik ble valgt på grunn av sine og hotellets økonomiske resultater, samt kunde- og ansattes tilfredshet.

Askvik er den andre i rekken som kan smykke seg med utmerkelsen "Årets Hotelier". I fjor var det Rica Seilets direktør Ragnar Palsson som fikk utmerkelsen.

Prisen som årets hotelier er ment å motivere ledere og skape forståelse for viktigheten av videreutdanning og innsikt i nye trender.

Serviceforum er en årlig fagkonferanse for hotell-, restaurant- og reiselivsbransjen. Den arrangeres av studenter ved Norsk Hotellhøgskole (NHS) ved Universitetet i Stavanger.

Foto: Ingebjørg Solvig

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen