Fikk ikke erstatning

Trondheim tingrett mener en kokk hos Proviantgruppen ikke hadde rett til å gå ut i media og varsle om forholdene hos arbeidsgiveren.
Redaksjonen
24 Mars 2009 - 13:00

Kokken Christopher Vrioni krevde opp mot 350 000 kroner i erstatning fra Proviantgruppen.
 
Han mente nemlig at han blant annet ble satt til rengjøringsarbeid etter at gikk ut media og fortalte om manglende overtidsbetaling.
 
Ikke forsvarlig
Vrioni hevdet at han hadde jobbet flere timer uten å få betalt for overtid. I søksmålet krevde han erstatning etter den nye varslerbestemmelsen i Arbeidsmiljøloven.
 
Men tingretten mener at varslingen ikke var forsvarlig.
 
Den peker på at det var en dialog mellom Vrioni og Proviantgruppen om overtidstimene i tiden før artikkelen kom på trykk, og at han ikke var nektet overtidsbetaling.
 
Tingretten mener dessuten at han hadde mulighet til å klargjøre og ta opp saken internt før han gikk til media.
 
Retten kritiserer likevel Proviantgruppen for manglende rutiner og informasjon om overtidsbetaling, særlig fordi restaurantbransjen er en bransje med mange unge og uorganiserte arbeidstakere.
 
Ugyldig
Vrioni krevde også erstatning fra Proviantgruppen for ugylding suspensjon. På dette punktet fikk han medhold fra tingrettens dommere.
 
Etter avisoppslaget ble han muntlig suspendert fra stillingen. I tillegg til artikkelen pekte arbeidsgiveren på flere andre forhold knyttet til ordrenekt, som de mente ga grunnlag for suspensasjon.
 
Ikke grunnlag
Retten peker på at det bare en adferd som kan begrunne avskjed som er suspensasjonsgrunn, og at arbeidstakeren da må ha gjort seg skyldig i grovt pliktbrudd eller vesentlig mislighold av arbeidsavtalen.
 
Retten vurdereret slik at forholdene under ett ikke ga grunnlag for suspensjon. Derfor må Proviantgruppen betale 20 000 kroner i oppreisning til Vrioni, skriver Adresseavisen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her