Fikk ikke erstatning

Trondheim tingrett mener en kokk hos Proviantgruppen ikke hadde rett til å gå ut i media og varsle om forholdene hos arbeidsgiveren.
Redaksjonen
24 Mars 2009 - 14:00

Kokken Christopher Vrioni krevde opp mot 350 000 kroner i erstatning fra Proviantgruppen.
 
Han mente nemlig at han blant annet ble satt til rengjøringsarbeid etter at gikk ut media og fortalte om manglende overtidsbetaling.
 
Ikke forsvarlig
Vrioni hevdet at han hadde jobbet flere timer uten å få betalt for overtid. I søksmålet krevde han erstatning etter den nye varslerbestemmelsen i Arbeidsmiljøloven.
 
Men tingretten mener at varslingen ikke var forsvarlig.
 
Den peker på at det var en dialog mellom Vrioni og Proviantgruppen om overtidstimene i tiden før artikkelen kom på trykk, og at han ikke var nektet overtidsbetaling.
 
Tingretten mener dessuten at han hadde mulighet til å klargjøre og ta opp saken internt før han gikk til media.
 
Retten kritiserer likevel Proviantgruppen for manglende rutiner og informasjon om overtidsbetaling, særlig fordi restaurantbransjen er en bransje med mange unge og uorganiserte arbeidstakere.
 
Ugyldig
Vrioni krevde også erstatning fra Proviantgruppen for ugylding suspensjon. På dette punktet fikk han medhold fra tingrettens dommere.
 
Etter avisoppslaget ble han muntlig suspendert fra stillingen. I tillegg til artikkelen pekte arbeidsgiveren på flere andre forhold knyttet til ordrenekt, som de mente ga grunnlag for suspensasjon.
 
Ikke grunnlag
Retten peker på at det bare en adferd som kan begrunne avskjed som er suspensasjonsgrunn, og at arbeidstakeren da må ha gjort seg skyldig i grovt pliktbrudd eller vesentlig mislighold av arbeidsavtalen.
 
Retten vurdereret slik at forholdene under ett ikke ga grunnlag for suspensjon. Derfor må Proviantgruppen betale 20 000 kroner i oppreisning til Vrioni, skriver Adresseavisen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her