Fikk ikke erstatning

Trondheim tingrett mener en kokk hos Proviantgruppen ikke hadde rett til å gå ut i media og varsle om forholdene hos arbeidsgiveren.

Kokken Christopher Vrioni krevde opp mot 350 000 kroner i erstatning fra Proviantgruppen.
 
Han mente nemlig at han blant annet ble satt til rengjøringsarbeid etter at gikk ut media og fortalte om manglende overtidsbetaling.
 
Ikke forsvarlig
Vrioni hevdet at han hadde jobbet flere timer uten å få betalt for overtid. I søksmålet krevde han erstatning etter den nye varslerbestemmelsen i Arbeidsmiljøloven.
 
Men tingretten mener at varslingen ikke var forsvarlig.
 
Den peker på at det var en dialog mellom Vrioni og Proviantgruppen om overtidstimene i tiden før artikkelen kom på trykk, og at han ikke var nektet overtidsbetaling.
 
Tingretten mener dessuten at han hadde mulighet til å klargjøre og ta opp saken internt før han gikk til media.
 
Retten kritiserer likevel Proviantgruppen for manglende rutiner og informasjon om overtidsbetaling, særlig fordi restaurantbransjen er en bransje med mange unge og uorganiserte arbeidstakere.
 
Ugyldig
Vrioni krevde også erstatning fra Proviantgruppen for ugylding suspensjon. På dette punktet fikk han medhold fra tingrettens dommere.
 
Etter avisoppslaget ble han muntlig suspendert fra stillingen. I tillegg til artikkelen pekte arbeidsgiveren på flere andre forhold knyttet til ordrenekt, som de mente ga grunnlag for suspensasjon.
 
Ikke grunnlag
Retten peker på at det bare en adferd som kan begrunne avskjed som er suspensasjonsgrunn, og at arbeidstakeren da må ha gjort seg skyldig i grovt pliktbrudd eller vesentlig mislighold av arbeidsavtalen.
 
Retten vurdereret slik at forholdene under ett ikke ga grunnlag for suspensjon. Derfor må Proviantgruppen betale 20 000 kroner i oppreisning til Vrioni, skriver Adresseavisen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen