Fikk Ingrid Espelids Matkulturpris

Kirsty McKinnon og Christin Løkke Hagen hedret for å spre matglede til barn og unge.

Matentusiast og lærer ved Tingvoll barne- og ungdomsskole, Christin Løkke Hagen, og fagkonsulent ved Bioforsk Økologisk Tingvoll, Kirsty McKinnon, mottok torsdag Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2011.
 
De deler prisen for sitt arbeid med skolehager, samt arbeid og initiativ til «Kortreist gjestebud» i skolen.
 
Kirsty McKinnon ved Bioforsk Økologisk Tingvoll tok initiativ til skolehagen ved Bioforsk Økologisk i 2002. I tillegg til å stå ansvarlig for driften, har hun skrevet flere bøker om kjøkkenhage, økologisk hagebruk og økologisk landbruk.
 
Christin Løkke Hagen er lærer ved Tingvoll barne- og ungdomsskole, blant annet i faget mat og helse.
 
Kortreist
Juryen begrunner tildelingen med at Kirsty McKinnon og Christin Løkke Hagen har gjort en innsats ut over det ordinære og det forventete innen sine områder.
 
De formidler sitt arbeid til andre, slik at flere kan nyttiggjøre seg av deres ideer og erfaringer, heter det i en pressemelding.
 
«Kortreist gjestebud» er en viktig del av skolens satsning på entreprenørskap hvor elevene læres opp i å se ressurser og muligheter lokalt, samt være nyskapende. Det bygger på hovedpillarene bærekraftig utvikling og entreprenørskap.
 
Skolehage på skjermen
Alle elever fra 1. til 10 klasse er aktive og en konkretiserer mange av de målene som grunnskolen jobber etter, og skolehagen blir brukt som en naturlig del av undervisninga i alle fag.
 
Gjestebudet er med på å forsterke det gode samarbeidet Tingvoll barne- og ungdomsskole har med Bioforsk Økologisk Tingvoll gjennom arbeidet med skolehagen og produktene fra hagen, heter det i pressemeldingen.
 
Sommeren 2011 vil NRK-programmet «Grønn glede» ha faste innslag fra skolehagen på Tingvoll.
 
Foto: Flemming Støldal

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen