Filini åpner i Fredrikstad

Radisson SAS i Fredrikstad har åpnet Filini - den første konsept-restauranten av sitt slag i Norge.
Redaksjonen
09 Juli 2007 - 17:20

- Restauranten har blitt veldig godt mottatt her i Fredrikstad, sier food & beverage manager Michael Repser.
 
Restauranten er fullbooket hver fredag og lørdag. Det er også stor interesse resten av uken.
 
Filini-restaurantene er bygget opp slik at utforming og design i restaurantene følger et bestemt prinsipp eller linje.
 
- Her er alt spesialdesignet for å gi det rette inntrykket; innredningen, layout på menyen, bestikk og porselen, musikk og belysning, sier Repser til Hotellmagasinet.
 
Manualen for restaurantinnredningen er på flere hundre sider.
 
I den nye restauranten er interiøret er lyst og det er brukt mye tre. På bordene er det ikke duker. Det er jobbet mye med belysning og restauranten har fire forskjellige lyssettinger.
 
Fem internasjonalt
Det er fem internasjonale hoteller som benytter seg av Filini-konseptet som matskribenten Roy Ackerman har utviklet. Han har en rekke kjente hoteller på samvittigheten og er altså hjernen bak stilen som er valgt i Fredrikstad.
 
Italiensk meny
På menyen står det italienske retter. 
 
- Det er genuin Italiensk mat. Du kan kalle dette det tradisjonelle Italienske kjøkken, sier Repser.
Det er lagt vekt på detaljer. På bordene står balsamico og olivenolje av den riktig gode sorten og gjestene får oliven og foccacia på bordet når de kommer. Restauranten har bare Italienske viner på kartet, bortsett fra dem uten alkohol.
 
- Vi fant ingen alkoholfrie Italienske, smiler Repser.
 
Barkartet for øvrig er italienskinspirert med typiske Italienske drinker, likører og lignende.
 
Utdannet personale
- Vi vil gjerne ha utdannet personale. I tillegg får alle våre servitører innføring i hvordan vi vil at restauranten skal fremstå, sier Repser.

- Vi fikk hjelp til å komme i gang og vi får jevnlig oppfølging fra andre Filini-restauranter. Det er en viktig del av konseptet, sier Michael Repser.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her