Filini åpner i Fredrikstad

Radisson SAS i Fredrikstad har åpnet Filini - den første konsept-restauranten av sitt slag i Norge.
Redaksjonen
09 Juli 2007 - 16:20

- Restauranten har blitt veldig godt mottatt her i Fredrikstad, sier food & beverage manager Michael Repser.
 
Restauranten er fullbooket hver fredag og lørdag. Det er også stor interesse resten av uken.
 
Filini-restaurantene er bygget opp slik at utforming og design i restaurantene følger et bestemt prinsipp eller linje.
 
- Her er alt spesialdesignet for å gi det rette inntrykket; innredningen, layout på menyen, bestikk og porselen, musikk og belysning, sier Repser til Hotellmagasinet.
 
Manualen for restaurantinnredningen er på flere hundre sider.
 
I den nye restauranten er interiøret er lyst og det er brukt mye tre. På bordene er det ikke duker. Det er jobbet mye med belysning og restauranten har fire forskjellige lyssettinger.
 
Fem internasjonalt
Det er fem internasjonale hoteller som benytter seg av Filini-konseptet som matskribenten Roy Ackerman har utviklet. Han har en rekke kjente hoteller på samvittigheten og er altså hjernen bak stilen som er valgt i Fredrikstad.
 
Italiensk meny
På menyen står det italienske retter. 
 
- Det er genuin Italiensk mat. Du kan kalle dette det tradisjonelle Italienske kjøkken, sier Repser.
Det er lagt vekt på detaljer. På bordene står balsamico og olivenolje av den riktig gode sorten og gjestene får oliven og foccacia på bordet når de kommer. Restauranten har bare Italienske viner på kartet, bortsett fra dem uten alkohol.
 
- Vi fant ingen alkoholfrie Italienske, smiler Repser.
 
Barkartet for øvrig er italienskinspirert med typiske Italienske drinker, likører og lignende.
 
Utdannet personale
- Vi vil gjerne ha utdannet personale. I tillegg får alle våre servitører innføring i hvordan vi vil at restauranten skal fremstå, sier Repser.

- Vi fikk hjelp til å komme i gang og vi får jevnlig oppfølging fra andre Filini-restauranter. Det er en viktig del av konseptet, sier Michael Repser.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her