

Hveteboller med solbær og rømme

Fremgangsmåte
Ha alle ingredienser unntatt smør, rømme og solbær i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter eller til deigen er smidig og slipper kantene.
Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Legg deigen i en egnet bolle til heving.
Dekk med plastfolie, sett den lunt, og la den heve til dobbel størrelse.
Del deigen i 20 boller på ca. 120 g. Sett dem på melet underlag, dekk med plast, og la dem heve i ca. 30 minutter.
Kjevle hver bolle til ca. 15 cm i diameter. Legg dem på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la dem heve til dobbel størrelse.
Pensle bollene med sammenvispet egg, legg 1 ss rømme eller crème fraîche på midten, og legg på 2 ss solbær. Strø på 1 ts sukker på toppen av bærene.
Stek bollene ved 180-200 grader i 10-15 minutter.
Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene
Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.370 Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalg92 POENG