Finalistene er klare

Finalistene til NM i kokkekunst er klare.
Redaksjonen
27 Mai 2009 - 09:00

Juryen har hatt en tøff oppgave med å velge ut de 12 som skal kjempe om tittelen Norgesmester i Kokkekunst.
 
Stor interesse
Interessen for konkurransen har vært stor i år.
De 12 kokkene er valgt ut på bakgrunn av en innsendt meny. Her hadde de komponert tre retter til 12 personer.
 
Menyen er anonymisert, og bedømt av en fagjury.
 
Over to dager skal de møtes til kokkekamp under Den Norske Matfestivalen som arrangeres 25. - 30. august.
 
I løpet av seks timer skal de tilberede og servere sin meny til dommerne.
 
Deltagerne er:
Alexander Berg (tittelforsvarer), NB.Sørensen Dampskipsexpedisjon
Anders Isager, G.I. Stavanger
Are Lied Nordtvedt, De fem stuer
Børge Brekke, Bjørnefjorden Gjestetun
Halvard Ellingsen, Kulinarisk Akademi
Jo Steen, To rom og kjøkken
Lukasz Brekke, Bergen Airport Thon hotel
Morten Rathe, Rica Nidelven Hotel
Ole Erik Holmen Løkken, To rom og kjøkken
Petter Beyer, Jacobs bar og kjøkken
Tommy Raanti, NB.Sørensen Dampskipsexpedisjon
Nicolas Christoffer Schilling Carlsen, Rica Nidelven Hotel
 
Menyen
Det er Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal som står bak arrangementet.
 
Forretten skal bestå av minst 60 prosent torsk, et Tine-produkt, blomkål, gulbeter og rød delikatesseløk. Som garnityr må to av grønnsakene benyttes.
 
Hovedretten skal bestå av minst 60 prosent Liveche kylling, norske belgvekster, norsk purre og norsk hvitløk. Minst to av grønnsakene må benyttes som garnityr.
 
Til slutt er det selvsagt desserten, som skal bestå av minst 60 prosent krembasert produkt og i tillegg et fryst element, Walrhona sjokolade, eple og fersk pasjonsfrukt.
 
Hoveddommer i konkurransen er presidenten i WACS, Gissur Gudmundsson.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her