Finalistene i Young Sommelier forbereder seg

Finalistene i Young Sommelier forbereder seg

Håvard Barsten, Inga Greve og Cherif Kanngo ligger i hardtrening foran finalen lørdag 12. september.

Tre unge øl- og vinkelnere skal slåss om tittelen Årets Young Sommelier under Matstreif. Den som kan mest om norske drikkevarer sammen med mat går av med seieren. De tre kandidatene har på forhånd vært gjennom en semifinale med teorispørsmål, blindsmakinger og det å sette drikke til en matrett. Tema har hele veien vært norske drikkevarer. Det betyr øl, sider, brennevin, fruktdrikker og eplemost.

I finalen blir det tøffere. Alle tre stiller med hver sin styrke:

Håvard Barsten (blir 30 år i november) er til vanlig å treffe på Bølgen & Moi Tjuvholmen. Molde-gutten har en vinsommeliers tilnærming, men likevel med solid fagligkunnskap om øl og brennevin, også alkoholfritt drikke.

Inga Greve (25 år) som til daglig jobber på Ølakademiet og baren BD57 og er fra Averøya utenfor Kristiansund, dokumenterer høy kunnskap på tvers av alle fagområder når det gjelder å kombinere mat og drikke av alle typer.

Cherif Kanngo (26 år) som kommer fra Uppsala, utmerker seg med sin treffsikkerhet når det kommer til brennevin og øl. Dette praktiserer han, når han ikke konkurrerer, på Cafe Christiania.

Hvem av de tre som kan smykke seg med tittelen Årets Young Sommelier, blir klart lørdag 12. september under Matstreif. Konkurransen starter kl 14.00.

Den som vinner får en fantastisk tur for to til Flåm med besøk hos Ægir og en lang rekke spennende opplevelser. Alle finalistene belønnes dessuten med en klokke fra Raymond Weil.

I juryen sitter Torleif Høyvik, Verité, Chris Grøtvedt, The Thief, Aase E. Jacobsen, Apéritif og Alexander Skjefte, To Rom og Kjøkken. Alexander var den aller første Young Sommelier i 2003.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen