Finalistene klare til kokkekamp nå i helgen

De seks finalistene i årets NM for hobbykokker som avholdes nå i helgen, den 22. september under Matglede-dagene i Vika i Oslo, er nå i innspurten. Apéritifs Aase E. Jacobsen sitter i juryen sammen med Harald Osa og finansminister Per-Kristian Foss.
Redaksjonen
20 September 2002 - 02:02

Konkurransen er lagt opp etter retningslinjer for de profesjonelle kokkekonkurransene, så dette blir virkelig matkunst på høyt nivå.

For å komme i betraktning til finalen måtte lagene melde seg på konkurransen ved å sende inn et forslag til en tre retters meny. Temaet for finalen er norsk lam som hovedrett; forretten skal bestå av fisk og/eller skalldyr og desserten av frukt og/eller bær, alt basert på sesongens norske råvarer.

Publikum inviteres til å møte frem og heie på sine favoritter, søndag den 22/9 kl 1200-1700 ved "kokke-scenen" foran Vika Buen i Ruseløkkveien (tidl. Storebrand-bygget).

Les mer om konkurransen her

Godt over 20 lag var påmeldt da fristen gikk ut, og her er de seks lagene som skal kjempe om topplasseringen:

"Confetti" fra Sandnes
Lagkaptein: Tora Must Hatlebakk
Forrett: Sjøkreps med chili- og kamskjellsmør
Hovedrett: Lammerulade med mokkafløtesaus, rotmos og paprika med fetaost og mandler
Dessert: Jordbær- og myntesorbet og hvit sjokoladesabayonne

"Cum Grand Salis" fra Arendal
Lagkaptein: Sidsel Pettersen
Forrett: Sjøkreps Columbus, løvtynne, ferske sjøkreps serveret m/reduksjon av blodappelsin, urtefylte lakserulader. Beurre Blanc.
Hovedrett: Lam Marco Polo, sort, glasert lammesadel orientalsk marinert
Dessert: Skogsbær Heyerdahl, bær-millefeuille med Nougatineblad smaksatt m/ kanel og stjerneanis

"For rått" fra Oslo
Lagkaptein: Per Westby
Forrett: Kombinasjon av scampi marinert i chili, lime, hvitløk, lettristet kamskjell, sesamristet tunfiskfilet serveres med soyadip tilsmakt koriander, hvitløk, ingefær, chili og sitrusfrukter samt chilisalsa
Hovedrett: Lammecarree med mandelpotet/sellerirotpurre, grønn ratatouille av pestomarinerte cannellinibønner, spinat og sukkererter. Syltet charlottenløk og kantareller. Rødvin/kalvekraft/balsamicoeddik reduksjon.
Dessert: Flytende sjokolademuffin med bringebær og pasjonsfrukt. Sabayonne tilsmakt ingefær.

"Hildurs Urterarium" fra Brønnøysund
Lagkaptein: Atle Tilrem
Forrett: Venus i vanilje, grillede kamskjell i vaniljesmør med fritert sellerirot
Hovedrett: Uteganger, rosastekt ytrefilet av "utegangerlam"
Dessert: Hagedans, kvann/rabarbrasuppe med jordbær og iskule

"Team Edo" fra Oslo
Lagkaptein: Liz Mortensen
Forrett: Små grillspyd med asparges, kamskjell og parmaskinke servert med eksotisk marinert scampi, frisk grønn saus og mango
Hovedrett: "Lam på pinne" serveres sammen med lam- og fennikel pølse, babyspinat, grov selleripuree, kantarell og potetlasagne, barolosirup og friterte urter
Dessert: Melonsymfoni marinert med sitronolje, chili og mynte serveres med ristede pistachiekjerner og en skummende margaritha shot

"Team Langesund" fra Langesund
Lagkaptein: Øyvind Olsen
Forrett: Ristet uer og sjøkreps i østers-buljong med jordskokker og sukkererter smakt til med ingefær og sitrongress
Hovedrett: Estragonbakt lammefilet og marsala-sjy med pastinakkrem, rosamaringlasert gulrot og søtpotet-pure
Dessert: Multe panna cotta med blåbær, multer og recioto-sirup

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her