Fisk + Chablis = sant

Nå har du muligheten til selv å demonstrere denne påstanden gjennom kokkekonkurransen J. Moreau Fish Dish Awards.
Redaksjonen
10 Mai 2005 - 01:00

Konkurransen Fish Dish Awards som har som formål å finne den optimale fiskeretten til J. Moreaus & Fils Chablis, arrangeres for første gang i år i Norge. Dato er 4. september, og sted blir sentralt i Oslo. Tidligere har J. Moreau Fish Dish Awards vært avviklet med stor suksess i en rekke land. Chablisprodusenten har store forventninger til den norske konkurransen gitt vårt image som fiskenasjon. Vinnerrettene fra de ulike landene vil bli brukt i en kampanje for J. Moreau i 2006.
 
J. Moreau Fish Dish Awards er åpen for profesjonelle kokker ansatt ved restauranter, hoteller eller catering-bedrifter samt kokkelærlinger/studenter med tilknytning til restaurant eller hotell. Deltakerne må være norske statsborgere og minimum 18 år ved konkurransens begynnelse. Alle påmeldte deltakere vil motta en flaske J.Moreau & Fils Chablis som redskap i jakten på den perfekte mat/vin-match.
 
Seks finalister plukkes ut blant de innsendte bidragene og skal altså tilberede de respektive rettene for en fagjury bestående av Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Terje Ness, Hage, Tom Victor Gausdal, Flavours, Aase E. Jacobsen, Apéritif, Remi Madsen, Hotel Continental og Robert Lie, Restaurant Oscarsgate.
 
Alle finalister premieres med en kasse J.Moreau & Fils Chablis. De tre beste får imidlertid en kasse utvalgte J.Moreau & Fils Chablis Premier og Grand Crus. Og vinneren kan glede seg til en ukes opphold i Chablis for to personer. Arrangøren lover en uke i vinens og gastronomiens tegn, med historie og besøk i vinmarkene sammen med vinnere fra de andre deltakerlandene. Påmeldingsskjema får du ved å henvende deg til Engelstad ved Henriette Batt: henriette@engelstad.no, tel. 22 12 35 10.
 
Foto: Eksportutvalget for fisk.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her