Fisk + Chablis = sant

Nå har du muligheten til selv å demonstrere denne påstanden gjennom kokkekonkurransen J. Moreau Fish Dish Awards.
Redaksjonen
10 Mai 2005 - 01:00

Konkurransen Fish Dish Awards som har som formål å finne den optimale fiskeretten til J. Moreaus & Fils Chablis, arrangeres for første gang i år i Norge. Dato er 4. september, og sted blir sentralt i Oslo. Tidligere har J. Moreau Fish Dish Awards vært avviklet med stor suksess i en rekke land. Chablisprodusenten har store forventninger til den norske konkurransen gitt vårt image som fiskenasjon. Vinnerrettene fra de ulike landene vil bli brukt i en kampanje for J. Moreau i 2006.
 
J. Moreau Fish Dish Awards er åpen for profesjonelle kokker ansatt ved restauranter, hoteller eller catering-bedrifter samt kokkelærlinger/studenter med tilknytning til restaurant eller hotell. Deltakerne må være norske statsborgere og minimum 18 år ved konkurransens begynnelse. Alle påmeldte deltakere vil motta en flaske J.Moreau & Fils Chablis som redskap i jakten på den perfekte mat/vin-match.
 
Seks finalister plukkes ut blant de innsendte bidragene og skal altså tilberede de respektive rettene for en fagjury bestående av Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Terje Ness, Hage, Tom Victor Gausdal, Flavours, Aase E. Jacobsen, Apéritif, Remi Madsen, Hotel Continental og Robert Lie, Restaurant Oscarsgate.
 
Alle finalister premieres med en kasse J.Moreau & Fils Chablis. De tre beste får imidlertid en kasse utvalgte J.Moreau & Fils Chablis Premier og Grand Crus. Og vinneren kan glede seg til en ukes opphold i Chablis for to personer. Arrangøren lover en uke i vinens og gastronomiens tegn, med historie og besøk i vinmarkene sammen med vinnere fra de andre deltakerlandene. Påmeldingsskjema får du ved å henvende deg til Engelstad ved Henriette Batt: henriette@engelstad.no, tel. 22 12 35 10.
 
Foto: Eksportutvalget for fisk.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her