Fisk + Chablis = sant

Nå har du muligheten til selv å demonstrere denne påstanden gjennom kokkekonkurransen J. Moreau Fish Dish Awards.
Redaksjonen
10 Mai 2005 - 01:00

Konkurransen Fish Dish Awards som har som formål å finne den optimale fiskeretten til J. Moreaus & Fils Chablis, arrangeres for første gang i år i Norge. Dato er 4. september, og sted blir sentralt i Oslo. Tidligere har J. Moreau Fish Dish Awards vært avviklet med stor suksess i en rekke land. Chablisprodusenten har store forventninger til den norske konkurransen gitt vårt image som fiskenasjon. Vinnerrettene fra de ulike landene vil bli brukt i en kampanje for J. Moreau i 2006.
 
J. Moreau Fish Dish Awards er åpen for profesjonelle kokker ansatt ved restauranter, hoteller eller catering-bedrifter samt kokkelærlinger/studenter med tilknytning til restaurant eller hotell. Deltakerne må være norske statsborgere og minimum 18 år ved konkurransens begynnelse. Alle påmeldte deltakere vil motta en flaske J.Moreau & Fils Chablis som redskap i jakten på den perfekte mat/vin-match.
 
Seks finalister plukkes ut blant de innsendte bidragene og skal altså tilberede de respektive rettene for en fagjury bestående av Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Terje Ness, Hage, Tom Victor Gausdal, Flavours, Aase E. Jacobsen, Apéritif, Remi Madsen, Hotel Continental og Robert Lie, Restaurant Oscarsgate.
 
Alle finalister premieres med en kasse J.Moreau & Fils Chablis. De tre beste får imidlertid en kasse utvalgte J.Moreau & Fils Chablis Premier og Grand Crus. Og vinneren kan glede seg til en ukes opphold i Chablis for to personer. Arrangøren lover en uke i vinens og gastronomiens tegn, med historie og besøk i vinmarkene sammen med vinnere fra de andre deltakerlandene. Påmeldingsskjema får du ved å henvende deg til Engelstad ved Henriette Batt: henriette@engelstad.no, tel. 22 12 35 10.
 
Foto: Eksportutvalget for fisk.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her