Fjellmat og slikkepott til topps

Fjellmat og slikkepott til topps

Arne Brimis storverk fra Vianvang og Lise Finckenhagens kakebok ble Beste norske kokebok 2013.
Aase E. Jacobsen
12 Desember 2013 - 14:20

Arne Brimis store kokebok fra Vianvang viser at det skjer mye godt på Norges tak. De som trodde at Arne Brimi (t.h.) hadde avsluttet sin karriere som kokebokforfatter tok feil.

26 år etter debuten

Hele 26 år etter første kokebok og fem år etter den forrige som talende nok het Den siste fristelse, er han tilbake, og altså helt i toppen av årets frodige kokebokhøst.

Les mer om Arne Brimi

Han må imidlertid dele oppmerksomheten med Norges eneste virkelige kakedronning, Lise Finckenhagen og hennes kakebok Slikkepott.

Stort kakefokus

Markedet oversvømmes med kaker om dagen, både i form av kokebøker, tv-programmer og magasiner. Hele sju av de 39 kokebøkene som er vurdert i Beste Norske Kokebok 2013 har baking som tema, og de fleste av disse er rene kakebøker.

Men det er ingen som kan konkurrere med Lise Finckenhagen når det kommer til kaker og lekenhet.

Dette er finalistene i Beste norske kokebok 2013

Årets kokebokjury:

• Terje Ommundsen, kjøkkensjef og innehaver av Plah. Finalist i 2012 med boken Thaimani.
• Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
• Kjersti Ørgersen, seksjonsleder, Norli Bokhandel
• Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent
• Henry Notaker, kokebokhistoriker, forfatter og tidligere programleder i NRK
• Per A. Borglund, redaktør i Mat fra Norge og innehaver av Norges største kokeboksamling

Beste norske kokebok kåres for sjette gang og er et samarbeid mellom Apéritif og Norli.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her