Fjerde kvinne med tre stjerner

For første gang på over 50 år er har en kvinnelig kjøkkensjef fått tre stjerner i Michelin-guiden.

Anne-Sophie Pic ble den fjerde kvinnen som får tre stjerner. Hun driver en tradisjonsrik restaurant som ble åpnet for første gang i 1891.

Verdenstoppen
Pic driver restauranten Maison Pic i Valence i Sør-Frankrike. De siste årene har hun hatt to stjerner, men nå er det ingen tvil om at dette er et spisested i verdenstoppen.
 
Tidligere er det altså bare tre kvinner som har fått denne æren. Eugenie Brazier og Marie Bourgeois fikk sine stjerner i 1933, mens Marguerite Bise fikk sine i 1951.
 
Kjent familie
Pic er fra en kjent fransk kokkefamilie og både faren og farfaren hennes har tidligere fått tre stjerner i guiden mens de drev Maison Pic, skriver decanter.com.
 
Da Anne-Sophies far, Jacques, døde i 1982 ble restauranten nedgradert til to stjerner. Femten år senere har Anne-Sophie altså fått tilbake den siste stjernen.
 
Den kjente Paris-restauranten Taillevent har hatt tre stjerner i 33 av sine 60 år. Nå må den også nøye seg med to stjerner. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen