Flammehav truer vinmarker

Flammehav truer vinmarker

Store skogbranner raser i Australia.

Ekstrem tørke samt en varmebølge på i overkant av 40 grader har ført til en rekke skogbranner i flere av Australias delstater.

I South Australia, Queensland, New South Wales og Victoria raser flammene i bushområder og skoger. I South Australia kan brannene få katastrofale følger for en rekke vinprodusenter i Clare Valley. I de siste dagene har brannmanskaper kjempet for å begrense brannene som truer vinmarkene i dalen.

Decanter.com melder at flere store vinmarker i South Australia, på Kangeroo Island og i Mount Lofty Ranges også står i fare for å bli flammens rov.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen