Flere billighoteller i Oslo

Nye hoteller vil tilby dobbeltrom fra cirka 500 kroner.

Kapasiteten på eksisterende herberger er sprengt, men nå kommer det flere billighoteller, hosteller, i hovedstaden. På disse stedene kan du få en seng for drøyt 200 kroner eller et dobbeltrom fra vel 500 kroner natten.

Stiftelsen Anker studentboliger skal åpne hostell i gamle Nidar sjokoladefabrikk på Rodeløkka våren 2013. Der blir det plass til 450 gjester fordelt på 80 dobbelt-, firemanns, seksmanns- og åttemannsrom, skriver Aftenposten.

- I tillegg er det aktuelt å lage «sovehaller» med plass til opp til 20 personer. Prisene skal starte ned mot 15 kroner, sier Per Carlenius, administrerende direktør i Anker Studentboliger.

Oslo skal også få et nytt vandrerhjem. Norske vandrerhjem leter etter en passende eiendom i umiddelbar nærhet til Oslo S.

I utgangspunktet planlegges 70-100 senger, men med mulighet for å gå opp til 150 sengeplasser. Det vil bety en kapasitet på 300-400 gjester, spredt på dobbeltrom og flersengsrom. Det nye vandrerhjemmet skal også ha mulighet til selvhushold, og skal etter planen åpne sommeren 2012.

Også de ordinære hotellkjedene konkurrerer i lavprismarkedet. I stille perioder kan et dobbeltrom med frokost koste rundt 600 kroner.

I januar åpnet Choice Hotels sitt nye lavbudsjettalternativ: Comfort Hotel Express. Reklamen sier dobbeltrom fra 299 kroner, men i praksis er prisen fra ca. 580 kroner. Choice har imidlertid ikke planer om flere slike Xpress-hoteller i Oslo, skriver Aftenposten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen