Flere dårlige matopplevelser
Mattilsynet får stadig flere rapporterer om dårlige matopplevelser i Oslo.
Redaksjonen
07 Januar 2009 - 17:01
- Det er på tide at folk stiller krav og sjekker hygiene og mat, sier kokk Jakob Thier.
Han er innehaver av den italienske restauranten Al Dente på Oslo City.
I motsetning til mange andre har han åpnet kjøkkenet for kundene.
Bra med tips
Han mener det er bra at Mattilsynet i Oslo får flere tips og bekymringsmeldinger.
- Vi planlegger ombygging så kjøkkenet blir mer synlig. Her lages maten raskt, og hygiene og gode råvarer er viktig. Det har dukket opp mange spisesteder i Oslo de siste årene, men mange steder serverer mat som folk andre steder i Europa ville sendt tilbake, sier Thier til Aftenposten.no.
Økning
- Vi har hatt en veldig økning etter at man kunne sende e-post eller bruke en lett tilgjengelig «klageknapp» på nettsidene. Noen tips har vi hatt stor nytte av, men vi tar alle typer tips alvorlig. Vi får mest tips om mat som folk er blitt dårlige av og om steder med dårlig renhold, sier seksjonssjef Gry Holmbakken ved Mattilsynets Oslo-kontor.
Smuglerkjøtt
Mattilsynets kampanje mot ulovlig og umerket kjøtt har fått drahjelp fra forbrukerne.
Flere tips har ført til avsløringer av helsefarlig smuglerkjøtt.
- Folk engasjerer seg og gir oss viktig informasjon. Mange blir mistenksomme når de ikke får kvittering. Folk er blitt mer oppmerksom på sporbarhet. De bør også tipse oss hvis de ser at kjøttvarer blir lempet inn på steder til litt spesielle tider av døgnet, sier Holmbakken.
Forsiden akkurat nå