Flere prikker i Stavanger

Det viser seg at utelivet i Stavanger bryter skjenkebestemmelsene som aldri før.

Strengere skjenkekontroll skal være en av årsakene, for det hersker nemlig stor forvirring rundt skjenkereglene i byen.
 
Utelivet mener at de nye reglene kan tolkes på mange forskjellige måter. Dette fører til at stadig flere utesteder får irettesettelser fra skjenkekontrollen.
 
Må skjerpe seg
Taket, Hansen Hjørnet og Café Oase er noen av stedene som i det siste har fått beskjed om å skjerpe seg.
 
Hansen Hjørnet fikk fem prikker for å ha skjenket utover skjenketiden under Gladmatfestivalen.
 
Taket ble straffet med fem prikker etter påstand om å ha skjenket en åpenbart beruset person. Denne saken er klaget til kommunen.
 
Café Oase kan få bevillingen inndratt i en periode fordi de skal ha skjenket sprit til en person under 20 år. Utestedet har også hatt gjester ute med alkohol til lenger enn 00.30 og hatt åpent til senere enn 03.30. Utestedet risikerer ni prikker og én måned uten bevilling.
 
Strengere
Bjarne B. Bastiansen er rådgiver i bevillingsseksjonen i Stavanger kommune. Han sier grunnen til at stadig flere får påpakninger for brudd på skjenkeloven, er at den blir håndhevet strengere enn tidligere.
 
- Det nye prikkbelastningssystemet gjør at flere får bemerkninger, det i tillegg til at skjenkekontrollen har blitt strengere gjør sitt til at flere utesteder må stramme inn på rutinene, sier han til Rogalands Avis.
 
Advarsel
Samtidig sier han at prikkene kun fungerer som advarsler til utestedene og at de ikke har noen innvirkning på driften av utestedene.
 
- De som får prikkadvarsler må stramme inn litt i driften, ellers er det ikke noen større dramatikk ved disse, sier Bastiansen.
 
Totalt er det gjennomført 400 skjenkekontroller så langt i år.
 
Utelivsbransjen i byen mener det ikke finnes hjemmel i loven for å operere med prikker, noe kommunen ikke er uenig i. Men den mener det er bra for å gi utestedene en sjanse til å forbedre seg.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen