Flere spritsteder

Listen over spritselgende utesteder i Stavanger økte fra 106 til 118 i fjor.

- Man skulle stramme inn skjenkereglene, men i realiteten liberaliserte man spritsalget, sier SV-leder Marcela Molina.
 
SV, Ap, Rødt og en utbrytergruppe i Venstre advarte høylydt mot å utvide spritsalget i Stavanger fra klokken 01.00 til klokken 03.00 da nye, strammere, skjenkeregler skulle vedtas for ett år siden.
 
Ble advart
- Vi ble advart av fagfolk mot å gjøre dette, og det burde ikke komme som noen overraskelse at spritsalget går opp når en liberaliserer ved å utvide spritsalget med to timer fra klokken ett til klokken tre, sier gruppeleder Marcela Molina i Sosialistisk Venstrepartis bystyregruppe i Stavanger til aftenbladet.no.
 
Hjem i seng
Molina sier at flertallet bak skjenkereglene som ble innført i Stavanger 1. juli i fjor, ville ha ungdommen tidligere hjem, mens de voksne skulle få bli igjen og drikke sprit til klokken 03.00.
 
Logisk med flere
- At flere steder selger sprit nå enn for ett år siden er ikke så overraskende siden alle med bevilling nå kan velge å selge sprit. Det er logisk, sier Christine Sagen Helgø i Høyres bystyregruppe.
 
Hun mener de mange begivenhetene - blant annet i forbindelse med kulturhovedstadsåret - som preget Stavanger i fjor kan ha medvirket til høy spritomsetning.
 
- Det var tross alt kulturhovedstadsår med mange folkelig arrangementer. Disse førte til mye folk i sentrum med etterfølgende besøk på utesteder, sier Christine Sagen Helgø.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen