Flere spritsteder

Listen over spritselgende utesteder i Stavanger økte fra 106 til 118 i fjor.
Redaksjonen
22 April 2009 - 17:00

- Man skulle stramme inn skjenkereglene, men i realiteten liberaliserte man spritsalget, sier SV-leder Marcela Molina.
 
SV, Ap, Rødt og en utbrytergruppe i Venstre advarte høylydt mot å utvide spritsalget i Stavanger fra klokken 01.00 til klokken 03.00 da nye, strammere, skjenkeregler skulle vedtas for ett år siden.
 
Ble advart
- Vi ble advart av fagfolk mot å gjøre dette, og det burde ikke komme som noen overraskelse at spritsalget går opp når en liberaliserer ved å utvide spritsalget med to timer fra klokken ett til klokken tre, sier gruppeleder Marcela Molina i Sosialistisk Venstrepartis bystyregruppe i Stavanger til aftenbladet.no.
 
Hjem i seng
Molina sier at flertallet bak skjenkereglene som ble innført i Stavanger 1. juli i fjor, ville ha ungdommen tidligere hjem, mens de voksne skulle få bli igjen og drikke sprit til klokken 03.00.
 
Logisk med flere
- At flere steder selger sprit nå enn for ett år siden er ikke så overraskende siden alle med bevilling nå kan velge å selge sprit. Det er logisk, sier Christine Sagen Helgø i Høyres bystyregruppe.
 
Hun mener de mange begivenhetene - blant annet i forbindelse med kulturhovedstadsåret - som preget Stavanger i fjor kan ha medvirket til høy spritomsetning.
 
- Det var tross alt kulturhovedstadsår med mange folkelig arrangementer. Disse førte til mye folk i sentrum med etterfølgende besøk på utesteder, sier Christine Sagen Helgø.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her